Eмисия новини
от 00.00 часа
Neno Dimov

E morën në pyetje ministrin e ekologjisë Neno Dimov

Në territorin e qyteteve Pernik dhe Sofje zhvillohet hetim të krimeve lidhura me krizën me ujin në qytetin Pernik. Këtë e njoftoi kryeporkurori Ivan Geshev. Procesi është nën mbikëqyrjen e prokurorisë së specializuar. Përveç hetimit dhe marrjes së..

09.01.20 16:59 |
Kryprokurori i ri i Bullgarisë Ivan Geshev

Kryeprokurori i ri i Bullgarisë e mori zyrtarisht detyrën

Në një ceremoni zyrtare në Pallatin e Gjykatës në Sofje Kryeprokurori i ri i Bullgarisë Ivan Geshev u bekua dhe e mori zyrtarisht detyrën. Ishin të pranishëm Kryetarja e Parlamentit Cveta Karajançeva, Ministri i Drejtësisë Danaill Kirillov, Ministri i..

18.12.19 11:38 |
Rumen Radev

Presidenti fillon konsultime për ndryshime kushtetuese

Presidenti Rumen Radev fillon konsultime mbi nevojën e ndryshimeve në Kushtetutë. Takimi i parë në lidhje me këtë çështje është me përfaqësues të bashkësisë akademike, pastaj do ta diskutojë dhe me njerëz nga sektori joqeveritar dhe me organizatat..

17.12.19 16:00 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti hesht për zgjedhjen e Kryeprokurorit të ri

Presidenti Rumen Radev nuk ka thënë nëse dhe kur do të nënshkruajë dekretin për emërimin e Ivan Geshevit kryeprokuror të Bullgarisë. Të gjitha përgjigjet janë në Kushtetutë, tha Presidenti dhe premtoi se do ta zgjidhë kazusin brenda një afati të..

19.11.19 12:38 |
Rumen Radev

Presidenti ktheu kandidaturën e kryeprokurorit të porsazgjedhur

Presidenti Rumen Radev ktheu në Këshillin e Lartë Gjyqësor propozimin për emërimin e Ivan Geshevit kryeprokuror. Motivi i kreut të shtetit është, se ngritja e një kandidati për këtë post e privon procedurën nga konkurrimi. Shenja e shtetit demokratik është..

07.11.19 17:46 |
Protestat dje kundër zgjedhjes së Ivan Geshevit për kryeprokur të vendit

Protestat në udhëkryqin kryesor “Orllov Most” në Sofje ndaluan, filluan demonstrata të reja proteste para Presidencës

Pas bllokadës së udhëkryqit kryesor në Sofje “Orllov Most”, sot herët në mëngjes lëvizja në rajon u rimëkëmb. Protestuesit ishin grumbulluar në urë në shenjë mospëlqimi ndaj kandidaturës së Ivan Geshevit për kryeprokuror të vendit. Tashmë filluan..

25.10.19 10:25 |
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor zgjodhi Ivan Geshevin kryeprokuror

Këshilli i Lartë Gjyqësor zgjodhi Ivan Geshevin kryeprokuror të ri. Zëvendës kryeprokurori i deritanishëm ishte kandidati i vetëm për postin. Ai fitoi 20 vota “pro” dhe 4 “kundër” në votimin e 24 magjistratëve të lartë. Dëgjimi në mbledhjen e Këshillit të..

24.10.19 21:00 |

Masa të forcuara të sigurisë në Sofje për shkak të zgjedhjes së kryeprokurorit të ri

Këshilli i Lartë Gjyqësor është duke zgjedhur sot kryeprokurorin e Bullgarisë. Dëgjimi i kandidatit të vetëm për postin – zëvendës kryeprokurorin e tanishëm Ivan Geshev, filloi me masa të forcuara të sigurisë pa precedent deri tani rreth godinës së..

24.10.19 11:59 |

Kryeprokurori kërkon mekanizëm për kontroll në rastet kur pasaportat bullgare jepen kundrejt investimit

Kryeprokurori Sotir Cacarov kërkon hartimin e mekanizmit për kontroll të personave, të cilët marrin shtetasi bullgare për shkak të investimit të bërë në vendin tonë. Sipas tij procedura aktuale u jep mundësi shtetasve të huaj ta përdorin atë vetëm..

19.09.19 16:24 |
Ivan Geshev

Ivan Geshev – i vetëm në betejën për kryeprokuror

Zëvendëskryeprokurori Ivan Geshev është nominimi i vetëm për kryeprokuror të Bullgarisë. Atë e përkrahu tërë Kolegjiumi i Prokurorisë së Këshillit të Lartë Gjyqësor, Asociacioni i Prokurorëve, Dhoma e Hetuesve, kryeprokurori i tanishëm Sotir Cacarov...

29.07.19 16:34 |
Всички новини: днес | вчера