Eмисия новини
от 22.00 часа
Danaill Kirillov

Ministri i drejtësisë do të japë dorëheqje në se deri në shtator nuk do të hiqet monitorimin e Bullgarisë

Ministri i drejtësisë Danaill Kirillov tha, se do të japë dorëheqje, në se Mekanizmi i Bashkëpunimit dhe Kontrollimit të Bullgarisë nuk do të hiqet deri në fund të mandatit të Komisionit Evropian. Ai shpjegoi, se këtë pozitë të vet ai e deklaroi para..

13.06.19 16:56 |
Presidenti Radev dhe Georgi Çollakov

Presidenti Rumen Radev: Kandidaturat për kryeprokuror duhet t’u përgjigjen strikt kërkesave ligjore

Kandidatët për kryeprokuror duhet të jenë të argumentuar mirë dhe t’u përgjigjen strikt kërkesave ligjore. Shoqëria pret rregulla të qarta në aplikimin e kritereve për pavarësi të kandidatëve. Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev në një takim me..

16.05.19 18:56 |
Kryeprokurori Sotir Cacarov

Kryeprokurori kërkoi informacion për pronësinë e nëpunësve të lartë shtetërorë jashtë shtetit

Kryeprokurori Sotir Cacarov kërkoi nga Kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë Kombëtare tërë informacionin në agjenci (përfshi dhe atë nga hetimi financiar) sa u përket llogarive bankare, përfshirjes në kompani off-shore, pasurive të patundshme..

15.05.19 12:04 |
Llozan Panov (majtas) dhe Rumen Radev

Po vazhdojnë konsultimet tek presidenti për zgjedhjen e një kryeprokurori të ri

Mungesa e kontrollit mbi kryeprokurorin e bën atë personalitetin më të fortë politik në Bullgari, tha kryetari i Gjykatës së Lartë të Kasacionit Llozan Panov në një takim me presidentin Rumen Radev. Të dy kanë shqyrtuar procedurën e ardhshme për..

14.05.19 18:29 |
Presidenti Radev dhe Kryeprokurori Cacarov

Presidenti pret një procedurë të qartë dhe transparente të zgjedhjes së Kryeprokurorit të ri

Në takimin me Prokurorin e Përgjithshëm Sotir Cacarov Presidenti Rumen Radev ka deklaruar se çdo ndryshim në statusin e kryeprokurorit që po diskutohet, duhet të realizohet pas zgjedhjes së titullarit të ri të këtij posti. Cacarovi ka thënë se..

13.05.19 19:29 |
Всички новини: днес | вчера