Eмисия новини
от 06.00 часа

Rritje e presionit të migrantëve në kufirin bullgaro-turk

Drejtoria e Përgjithshme e Policisë Kufitare raporton rritje të presionit migrator në kufirin bullgaro-turk që nga fillimi i vitit në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2021. Gjatë kësaj kohe, patrullat dhe postat bullgare përgjatë kufirit kanë..

23.06.22 16:32 |

Fshati Breznica – çudia e vogël ekonomike e Jugperëndimit bullgar

Fshati Breznica u bë i njohur si fshati i milionerëve, për shkak të shtëpive të pasura me makina luksoze të parkuara përpara, ndërmarrjeve të lulëzueshme dhe standardit jashtëzakonisht të lartë të popullsisë. “Milioner është një thënie mjaft e..

02.06.22 07:15 |

Është duke u forcuar kontrolli i cilësisë së produkteve bujqësore të importuara nga Turqia

Lufta për kufirin është luftë për shtetësi, i tha Kryeministri Kirill Petkov Zëvendësministrit të Bujqësisë Ivan Hristanov. Të dy diskutuan sigurinë e kufirit me Republikën e Turqisë gjatë importimit të produkteve bujqësore në Bullgari. Petkov..

23.05.22 10:52 |
Kirill Petkov dhe Teodora Gençovska

Qendra speciale në kufi do të pranojnë refugjatët ukrainas

Në çdo vendkalim kufitar bullgar do të ndërtohen qendra për lëshimin e dokumenteve të qëndrimit të përkohshëm për ukrainasit që ikin nga lufta, njoftoi në Parlament Kryeministri Kirill Petkov . Shteti do të krijojë gjithashtu një platformë për..

08.03.22 14:30 |
Kiev, 24 shkurt 2022

Po përgatitet evakuim tokësor i shtetasve bullgarë nga Ukraina

Hapësira ajrore e Ukrainës është e mbyllur, gjë për të cilën do të fillojë evakuimi tokësor i qytetarëve bullgarë nga vendi, në koordinim me përfaqësitë e tjera diplomatike të huaja me të cilat mbajmë kontakte, tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme..

24.02.22 12:58 |

Një sferë transparente prej dy metrave e artistëve tanë pamor i sfidon kalimtarët në Pont des Arts në Paris

Nga data 28 dhjetor deri më 14 janar 2022, Instituti Kulturor Bullgar në Paris prezanton projektin "Kufijtë personalë" të artistëve pamor Jalmur dhe Julian Stankullovi. Ekspozita ndjek eksperimentin e dy krijuesve, të cilët në muajin e fundit të..

04.01.22 15:14 |
Andrzej Duda dhe Rumen Radev

Rumen Radev dhe Andrzej Duda: BE-ja mund të përballet me krizën e migracionit nëse është e bashkuar

Bashkimi Evropian mund të përballet me krizën e migracionit vetëm nëse është i bashkuar dhe solidar. I tillë ishte qëndrimi i përbashkët i presidentëve të Bullgarisë dhe Polonisë, Rumen Radev dhe Andrzej Duda, të cilët zhvilluan sot një bisedë..

23.11.21 15:51 |

Rënie e lehtë e fluksit të emigrantëve në kufirin me Turqinë

Në fillim të shtatorit, ka një rënie të lehtë të fluksit të emigrantëve në krahasim me gushtin, njoftoi Kryeministri Stefan Janev para Këshillit të Sigurimit pranë qeverisë. Qendrat e akomodimit të emigrantëve janë 70-75 për qind të mbushura...

09.09.21 14:51 |

370 leva ose 189 euro pension minimal u miratua nga Komisioni i Buxhetit

Nga 1 tetori, pensioni minimal të bëhet 370 leva në vend të 300 levat aktual (153 euro) - kjo u vendos nga Komisioni i Buxhetit në Parlament, i cili diskutoi në leximin e dytë azhurnimin e buxhetit të Sigurimeve Shoqërore Shtetërore për 2021...

03.09.21 18:55 |

Policia Kufitare ka parandaluar më shumë se 480 orvatje për kalimin ilegal të kufirit

Në dy ditët e fundit, Policia Kufitare ka ndaluar më shumë se 480 emigrantë për të kaluar në mënyrë ilegale kufirin tonë. Sipas dikasterit, 268 prej tyre u përpoqën të kalojnë kufirin bullgaro-turk, pjesa tjetër kufirin bullgaro-greke...

31.08.21 14:12 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера