Eмисия новини
от 03.00 часа

Një javë për vendime të rëndësishme përpara KQZ-s

Me dekret të Presidentit Rumen Radev u emërua Komisioni i ri Qendror Zgjedhor (KQZ), i kryesuar nga Kamelia Nejkova. Deri në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik mbeten 62 ditë. Jo më vonë se 57 ditë para votimit sipas Kodit..

11.05.21 19:23 |

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |

Bizneset e konsiderojnë mbylljen e re kundër pandemisë një katastrofë

Mbyllja e palestrave, qendrave tregtare dhe lokaleve nuk do të çojë në rënie të të infektuarve me koronavirus. Këtë e thanë para Bullgarisë ON AIR Emill Kollarov nga Shoqata e Lokaleve dhe Vencisllav Nikollov nga Shoqata Bullgare e Shitjeve. Sipas tyre,..

17.03.21 11:43 |

Më shumë seksione jashtë shtetit sesa në të gjitha zgjedhjet e mëparshme

Interesi i madh i bullgarëve jashtë shtetit ndaj zgjedhjeve të ardhshme parlamentare e shtron çështjen për organizimin e tyre në kushtet e pandemisë dhe për garantimin e së drejtës së votimit të çdo zgjedhësi. Pothuajse dy herë më..

12.03.21 12:15 |

Punëtorët në palestra po përgatiten për të protestuar

Me vendosjen e masave më të rrepta antiepidemike dyjavore në vendin tonë, në disa zona të vendit palestrat janë të mbyllur, dhe të tjerët punojnë deri në 30 për qind të kapacitetit. Në Sofje palestrat punojnë deri në 50 për qind, por menaxherët e..

12.03.21 10:41 |

Operatorët turistikë bullgarë insistojnë për parashikueshmëri në masat antiepidemike

Vendosja e karantinës është një pengesë administrative që do të çojë përsëri në bllokimin e aktiviteteve të operatorëve turistikë dhe do të shkaktojë humbje të konsiderueshme për udhëtimet tashmë të paguara, sipas Shoqatës “E ardhmja për Turizmin”,..

10.03.21 10:24 |

Biznesi kërkoi barazi në ndihmën e Covid

Dhoma Bullgare e Tregtisë këmbëngul në barazinë e ndërmarrjeve në dhënien e ndihmës për muajt në të cilët ato janë mbyllur për shkak të pandemisë. Kjo thuhet në një deklaratë të dhomës drejtuar kryetares së komisionit të buxhetit në parlament Menda..

04.02.21 17:31 |
Denica Saçeva

Këtë javë do të vendoset për shfuqizimin e disa nga masat antikovid

Autoritetet po diskutojnë një lehtësim gradual të masave antiepidemike. Ne marrim propozime të ndryshme në lidhje me hapjen e objekteve, tha Ministrja e Çështjeve Sociale Denica Saçeva për Nova TV. “Ka propozime për të filluar me vendpushimet..

18.01.21 12:23 |

Gjithnjë e më shumë njerëz kanë nevojë për ndihmë psikologjike për shkak të krizës së koronavirusit

Në se stresi dhe shqetësimi për shkak të Covid-19nuk do të mjekohen kjo do të ndikojë negativisht mbi ekonominë. Këtë e tha par BTA psikologu social Ivan Ivanov. Sipas tij gjithnjë e më shumë njerëz do të kenë nevojë për mjekimin e vuajtjes..

07.11.20 10:48 |

Shqyrtohen masa antikovid për njerëzit e moshuar

Ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angellov ripohoi, se për shkak të përhapjes së koronavirusit shqyrtohen masa suplementare për mbrojtjen e njerëzve të moshuar. Në një intervistë për Nova TV kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell..

09.10.20 14:17 |
Всички новини: днес | вчера