Eмисия новини
от 01.00 часа

Qëndrimet negative ekonomike të bullgarëve po intensifikohen

Pesimizmi i konsumatorëve po rritet në prill, tregon një sondazh i Intitutit Kombëtar të Statistikave. Bullgarët theksojnë se në 12 muajt e fundit kishte rritje të çmimeve të konsumit, gjë që rrit pritjet për rritjen e inflacionit në 12 muajt e..

10.05.22 12:26 |

Çmimet e pronave të banimit do të vazhdojnë të rriten

Viti i kaluar 2021 rezultoi të ishte më i miri në 12 vitet e fundit në tregun e pasurive të paluajtshme në Bullgari. Sipas të dhënave të Agjencisë së Regjistrimit, numri i transaksioneve të kryera me pasuri të paluajtshme në Sofje gjatë tremujorit..

27.01.22 07:15 |
Prof. Dimitër Ivanov

Prof. Dimitër Ivanov: Inflacioni do të jetë një problem më i madh sesa rritja ekonomike

“Ndoshta deri në fund të vitit 2021 do të evidentojmë një rritje prej afro 4.5 për qind, pasi 90 për qind e kësaj rritje i detyrohet huamarrjes dhe inflacionit të nënvlerësuar. Është e ulët përqindja e Produktit real të Brendshëm Bruto, i cili..

04.01.22 17:18 |

Si Raja investoi të gjitha kursimet e saj për të marrë pyllin e ëndërruar

Ajo është 36 vjeç. Pasi mbaroi Gjimnazin Kombëtar të Gjuhëve dhe Kulturave të Lashta në Sofje, vazhdoi arsimin në Niderlandë dhe në Britaninë e Madhe. Ajo jetoi në shumë vende të Evropës, dhe aktualisht punon në Organizatën Ndërkombëtare të Punës në..

07.12.21 14:25 |

Pandemia i detyroi shumë bullgarë të kthehen dhe pakësoi fondet e dërguara në shtëpi

Një rënie e mprehtë e fondeve të dërguara nga bashkatdhetarët tanë jashtë vendit, sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare. Për 7 muajt që nga fillimi i vitit, ekonomitë shtëpiake bullgare të ndihmuara me fondet e të afërmve nga jashtë, kanë..

27.10.21 07:15 |

Financierët: Jini financiarisht aktiv, mos i mbani kursimet tuaja në depozita afatgjata

Pjesa e madhe e bashkatdhetarëve tanë nuk e dinë se si të menaxhojnë financat e tyre dhe preferojnë që të “ngrijnë” kursimet në depozita afatgjatë për “ditë të zeza” me norma të pafavorshme të interesit madje edhe me humbje. Analistë..

21.09.21 07:15 |

Etiketat e reja të energjisë do të ndihmojnë konsumatorët të zgjedhin

Në qoftë se pas datës 1 nëntor 2020 keni blerë frigorifer, larëse të rrobave ose televizor, mbase keni qenë të befasuar gjatë hapjes së paketimit. Është shumë e mundur të keni zbuluar një etiketë energjie, e cila dallohet rrënjësisht nga ajo e cila..

13.11.20 06:10 |

Bullgarët këmbyen qindra milion leva në euro

Pas informacioneve se mund të ketë ndryshim në këmbimin e levës me eron bullgarët reaguan duke i kthyer levat e tyre në euro. Të dhënat e Bankës Popullore Bullgare për depozitimet e familjeve tregojnë, se ka ulje në depozitimet në leva me më se 352 milion..

25.02.20 19:31 |

Bullgaria realizoi 74 për qind nga qëllimet kombëtare për kursim të energjisë deri në vitin 2020

Si rezultat i plotësimit të masave të kursimit të energjisë në të gjitha sektorët e ekonomisë dhe të shlyerjes së faturave të të gjitha familjeve, për periudhën e viteve 2014-2018 në Bullgari u kursyen 6 167 GWh energji. Kështu vendi realizoi 74.1 për qind..

23.10.19 14:35 |

Depozita bankare është forma më e preferuar e kursimit nga bullgari

Para pak kohe kompania për studime marketingu GFK paraqiti rezultatet e studimit për qëndrimet ndaj kursimeve dhe investimeve të popullsisë në shtetet nga Evropa Qendrore gjatë vitit 2009. Del se në krahasim me vitin 2005 gjatë vitit të kaluar kursimi i..

16.02.10 10:24 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера