Eмисия новини
от 20.00 часа

Imazhi mitik i kaprollit – në legjenda, besime dhe këngë

Dreri /kaprolli/ është një nga kafshët më të bukura malore në vendin tonë dhe gëzon një nderim të veçantë në folklorin tonë. Kur Zoti ka për t’u thënë diçka njerëzve, ai dërgon një nga engjëjt e tij ose ndonjë nga shenjtorët, duke e transformuar në..

10.10.21 07:50 |

Një ekspeditë do të zbulojë sekretet e urave prej guri në Rodopet

Duke shkelur fortë me këmbët e veta prej druri, por me një shtat të ngritur mbi ujërat rrëshqanorë, urat prej guri në malet Rodope janë në një miqësi me kohën. Kurse ajo, në momentin në të cilin lodhet të llogarisë çastet dhe përjetësitë, ulet mbi..

25.09.21 11:45 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР