Eмисия новини
от 03.00 часа

Asnjë hetim për korrupsionin në nivelet e larta vitin e kaluar

Pamja reale e korrupsionit në nivelet më të larta të pushtetit mbetet e fshehur dhe procedimet penale nuk pasqyrojnë gjendjen e vërtetë të korrupsionit në sektorin publik në nivel të lartë, thuhet në raportin vjetor të Fondit Kundër..

19.07.22 18:27 |

Bullgaria po shkrihet për shkak të të ardhurave të ulëta dhe legjislacionit joefektiv

Bullgaria është pakësuar me rreth një milionë e gjysmë veta gjatë 10 vjetëve të fundit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave nga regjistrimi i fundit në vendin tonë në fund të vitit 2021. Nëse trendet për vdekshmërinë,..

16.06.22 12:27 |
Zëvendëskryeministri Asen Vasilev

Prokuroria ka filluar një procedurë paraprake kundër Zëvendëskryeministrit Asen Vasilev

Ministri i Brendshëm Bojko Rashkov njoftoi se Prokuroria ka nisur një procedurë paraprake kundër Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit të Financave Asen Vasilev. Sipas Rashkov, kjo ka ndodhur pas një sinjali dërguar Prokurorit të Përgjithshëm..

23.03.22 19:37 |
Lena Borisllavova

Vazhdon misioni i eurodeputetëve të Partisë Popullore Evropiane në Sofje

Kryeministri Kirill Petkov siguroi përfaqësuesit e Parlamentit Evropian dhe Komisionit Evropian se me ndryshime legjislative do të bëjë gjithçka që është e mundur që Prokuroria Evropiane të punojë pa probleme në territorin bullgar, njoftoi shefja..

22.03.22 10:43 |

Presidenti dëshiron që deficitet e sigurisë të kapërcehen shpejt

Në çdo krizë serioze, duken qartë deficitet në gatishmërinë e sistemit të mbrojtjes së sigurisë kombëtare dhe ata duhet të kapërcehen shpejt. Bullgaria nuk duhet të presë krizën e radhës për të kapërcyer këto deficite. Ky ishte qëndrimi i përbashkët i..

17.03.22 19:48 |

Legjislacioni për të punuar nga shtëpia është arkaik

Legjislacioni që prek punën nga distanca është arkaik dhe i pamjaftueshëm, sipas Ilija Krëstev, Kryetar i Bordit të Asociacionit për Inovacione, Shërbimet e Biznesit dhe Teknologji. Para BNR-së ai theksoi, se biznesi u propozonte tri qeverive të..

02.02.22 11:26 |

Si e imagjinojnë bullgarët presidentin ideal

Vetëm orë na ndajnë nga momenti, në të cilin do të mësojmë emrin e kreut të ri të shtetit të Bullgarisë për 5 vitet e ardhshme. Pas zgjedhjeve të rregullta parlamentare më 4 prill, filluam të jetojmë në një fushatë të vazhdueshme parazgjedhore, e..

21.11.21 13:58 |

Të adoptuarit duan akses në informacione për origjinën e tyre

Fokusi i Javëve Kombëtare të Informacionit për Birësimet në gjysmën e dytë të tetorit të këtij viti është te fshehtësia e birësimit dhe e drejta e të birësuarve për të pasur informacion për origjinën e tyre biologjike. Shoqata e të Birësuesve dhe..

27.10.21 18:48 |

Më pak aplikime, por më shumë seksione zgjedhore

Një ditë para afatit të fundit për aplikim për votim jashtë vendit – 15 qershor, u paraqitën më se 55 000. Nuk ka gjasa që deri në fund të ditës së sotme numri i tyre të arrijë 87 216 aq sa ishin në zgjedhjet e mëparshme parlamentare më 4 qershor...

15.06.21 12:47 |
Departamenti i Thesarit të SHBA

Sanksionet e SHBA-së – vlerësimi i tranzicionit ose apeli i radhës për luftim real të korrupsionit

Korrupsioni në Bullgari ka rrënjë të thella në sistemin politik dhe ekonomik të vendit. Problemet dhe pasojat tashmë dalin jashtë kufijve kombëtare – tha Kryeministri i përkohshëm Stefan Janev në hapjen e Këshillit të Jashtëzakonshëm të Sigurisë i..

08.06.21 13:31 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера