Eмисия новини
от 21.00 часа
Nadezhda Stojçeva

Nadezhda Stojçeva: Ligjvënësi dhe të gjithë ne kemi borxh të madh sa i përket përdhunimit

Lufta kundër dhunës ndaj grave vazhdon të jetë një temë kryesore për të gjitha institucionet evropiane, të cilat përveç valëvitjes së flamujve me ngjyrë portokalli në shenjë mbështetjeje, kërkuan edhe avancimin e legjislacionit për këtë temë në Evropë...

29.11.23 14:25 |

Parlamenti po shqyrton ndryshimet në ligjet tatimore

Deputetët filluan diskutimin e një pako ligjesh tatimore - për akcizën dhe magazinat tatimore, Kodin e Procedurës së Taksave dhe Sigurimeve, TVSH-në, tatimin mbi të ardhurat e korporatave, të ardhurat e individëve, taksat dhe tarifat vendore...

23.11.23 18:47 |

Sistemi i tarifave tashmë zbulon shpejtësinë në rrugë, së shpejti do të ketë gjoba

Nëpërmjet softuerit të ri, kamerat e sistemit kombëtar të tarifave tani zbulojnë edhe shpejtësinë e drejtuesve të automjeteve. Tejkalimi i shpejtësisë monitorohet në qendrën e kontrollit të BG TOL nga 295 kamera, tha për Televizionin Kombëtar Bullgar..

23.11.23 10:12 |

Distiluesit duan një ligj për vajrat esenciale

Në Sofje po mbahet Takimi i Dytë Kombëtar i Shoqatës “Distiluar në Bullgari”. Ajo përfaqëson më shumë se gjysmën e prodhuesve të vajrave esenciale. Kryetari i shoqatës, Pllamen Nikollov, tha për BNR se ata janë "një degë shumë e zhvilluar që sjell..

14.11.23 11:14 |
Laura Kjoveshi

Laura Kjoveshi: Qytetarët duan të shohin që ligji është një për të gjithë

“Qytetarët duan të shohin që ligji është një për të gjithë, se të korruptuarit janë në burg”. Këtë e tha për BNR kryeprokurorja evropiane Laura Kjoveshi, e cila ndodhet për një vizitë në Bullgari. Njëkohësisht, ajo theksoi se sheh një përparim në..

09.11.23 17:04 |

Filluan përgatitjet për miratimin e buxhetit të shtetit për vitin 2024

Qeveria në një mbledhje të jashtëzakonshme miratoi paketën e ligjeve që i dërgoi Kuvendit Popullor në lidhje me miratimin e buxhetit për vitin 2024. Ministri i financave Asen Vasilev parashikon në buxhetin e vitit 2024 inflacion ndërmjet 3 dhe..

06.11.23 15:43 |
Rumen Radev

Presidenti mbrojti drejtorin e Agjencisë Shtetërore për Siguri Kombëtare

Presidenti Rumen Radev mbrojti kryetarin e Agjencisë Shtetërore për Siguri Kombëtare – DANS Pllamen Tonçev. Kryeministri Nikollaj Denkov kërkoi shkarkimin e tij përpara raundit të dytë të zgjedhjeve lokale. Arsyeja ishte një raport i Agjencisë, i cili..

06.11.23 11:26 |

BE-ja raporton përparimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në mbrojtjen e kufijve të BE-së

6 muaj pas fillimit të projekteve pilot për aplikimin e procedurave të shpejta për dhënien e azilit dhe kthimin e emigrantëve të ardhur ilegalisht në BE, Komisioni Evropian raporton përparim të mirë të arritur nga Bullgaria dhe Rumania. Janë arritur..

19.10.23 09:31 |
Rumen Radev

Rumen Radev paditi Gjykatën Kushtetuese për Ligjin për Tokat Bujqësore

Presidenti Rumen Radev paditi Gjykatën Kushtetuese për ndryshimet në Ligjin për mbrojtjen e tokave bujqësore, të vendosura me ndryshimet në Ligjin për energji nga burimet e ripërtëritshme, me të cilat ai nuk pajtohet. Ndryshimet heqin pothuajse të..

16.10.23 18:11 |

Prokuroria nuk do të lejojë ngjarje masive që justifikojnë aktet terroriste

Lidhur me rastet e shpeshta të përdorimit të gjuhës së urrejtjes, përfshirë thirrjet për veprime radikale mbi bazë fetare dhe etnike, si islami radikal në rrjetet sociale, prokuroria deklaron se do të jetë e pakompromis në ushtrimin e kompetencave..

13.10.23 15:12 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна