Eмисия новини
от 20.00 часа

"Amnesty International" me një diagnozë të pamëshirshme për lirinë e medias në vendin tonë

"Liria e mediave u përkeqësua edhe më shumë kur autoritetet vunë në shënjestër gazetarët dhe kritikët dhe fillian represione kundër protestave anti-qeveritare," thotë Amnesty International në raportin e tyre ndërkombëtar mbi gjendjen e të drejtave..

07.04.21 14:36 |

Në qytetin Burgas shënuan 143 vjetorin nga Çlirimi i qytetit

Më 6 shkurt mbushen 143 vjet nga Çlirimi i qytetit Burgas nga skllavëruesit osmanë. Festimet filluan në qendër të qytetit me ritual të ngritjes së flamujve të Bullgarisë, Bashkimit Evropian dhe Komunës Burgas. Pas ceremonisë, u shërbye një..

06.02.21 15:11 |

Ambasada e Rusisë në Sofje doli me një deklaratë proteste

Ambasada e Rusisë në Sofje bëri ​​një deklaratë proteste lidhur me liderin e dënuar të opozitës Alksej Navallni. “Ju kujtojmë se Federata Ruse është një shtet sovran dhe nuk do të tolerojë ndërhyrjen në punët e saj të brendshme nga vendet e treta dhe..

05.02.21 10:51 |
Presidenti Rumen Radev

Ligjëratë e Presidentit Rumen Radev për vlerat njerëzore dhe sundimin e ligjit

Liria, demokracia dhe të drejtat e njeriut janë qëllimet kryesore të qytetërimit evropian. Duhet të njohim se ato nuk aplikohen në mënyrën më të mirë, tha Presidenti bullgar Rumen Radev në një ligjëratë para Organizatës Evropiane për të Drejtën..

15.10.20 10:37 |

Kryeministri shprehu nderime ndaj viktimave për lirinë e Bullgarisë

Përulje para sakrificës së Botevit dhe të të vdekurve për lirinë dhe pavarësinë e Bullgarisë! Paqja, të drejtat e njeriu, mirëkuptimi mbrohen çdo ditë me vepra. Të krenohemi me paraardhësit tanë dhe të ndjekim rrugën evropiane të cilën na treguan! Këtë e..

02.06.20 11:47 |

“Freedon House” e vendos Bullgarinë ndër vendet e lira

Në klasifikimin “Liria në botë” të organizatës “Freedom House” Bullgaria merr 80 nga gjithsej 100 pika të mundshme. Vendi ruan rezultatin e vet nga viti i kaluar dhe është klasifikuar si “i lirë”. Për Bullgarinë thuhet se ka shumë parti, të cilat..

05.03.20 11:21 |

Përkujtimet e 3 Marsit përfunduan me miting me fishek zjarri në të cilin presidenti mbajti fjalim

Prirja e brezave është të mbrojnë demokracinë për të cilën ëndërruam në të kaluarën e afërt. Liria është imuniteti më i fortë kundër viruseve të çdollojshme politike.” Këtë e tha presidenti Rumen Radev në fjalinë e tij në mitingun me fishek zjarri që u..

03.03.20 19:26 |

Bullgaria është në vendin e 39-të në botë për nga liritë e njeriut

Indeksi i Institutit të Lirive Njerëzore në ShBA-në e vë Bullgarinë në vendin e 39-të në botë për vitin 2019. Me vlerësimin 7.79 nga 10 të mundshme vendi u radhit me një vend përpara në krahasim me vitin 2018. Në Ballkan shteti ku njerëzit disponojnë më..

26.12.19 16:02 |
Всички новини: днес | вчера