Eмисия новини
от 22.00 часа

Agjencia e të Ardhurave merr kontrollin mbi lojërat e fatit

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave merr kontrollin e plotë mbi sektorin e lojërave të fatit, vendosën deputetët me ndryshimet e miratuara në lexim të dytë në Ligjin për Lojërat e Fatit, transmetoi BNR. Pushtetarët hodhën poshtë idenë që..

23.07.20 12:59 |

Ditën e 14 të protestave protestuesit kërkuan bllokadën e shtetit

Pronarët e kazinove dhe të sallave të lojërave të fatit nga mbarë vendi protestojnë në Sofje kundër ndryshimeve në Ligjin e për Lojërat e Fatit. Ata ngulin këmbë që të hiqen tekstet e reja, të cilat sipas tyre janë lobiste dhe do të prekin sallat e..

23.07.20 09:06 |

Ka të ngjarë që investitori në Fibank të interesohet për lojërat e fatit në Bullgari

Blerja e 7.8% prej kapitalit të Fibank në Bullgari nga Valea Foundation e sipërmarrësit çek Karel Komarek mund të jetë një hap drejt hyrjes në tregun bullgar të lojërave të fatit. Këtë e komentoi para BNR-së Veselin Vaçkov, drejtor i “Lidove..

03.07.20 19:12 |
Ministri Goranov

Parlamenti kërkoi raport për organizatorët e lojërave të fatit dhe kontributin e tyre për buxhetin

Parlamenti ngarkoi Ministrin e Financave Vlladisllav Gornavov deri në 10 korrik të prezantojë në Kuvendin Popullor informacion të hollësishëm për numrin e organizatorëve të lojërave të fatit në vend, si dhe për të ardhurat në buxhet nga taksat dje..

26.06.20 15:20 |

Në Parlament parashtruan një projektligj kundër varësisë nga lojërat e fatit

Kazino dhe salla të lojërave të fati të ketë vetëm në hotelet me 5 yje, në vendpushimet kombëtare dhe në vendbanimet deri në 20 km larg kufirit shtetëror. Këtë e propozon në një projektligj kundër varësisë nga lojërat e fatit zëvendëskryetari i..

04.06.20 19:56 |
Ministri i Financave Vlladisllav Goranov

Ministri i financave: Vasill Bozhkov është bullgari i radhës që fshihet nga drejtësia

Ministri i financave Vlladisllav Goranov nguli këmbë që afaristi Vasill Bozhkov të paguajë borxhin e vet ndaj shtetit me përmasë 700 mln leva (359 mln euro) nga taksa të papaguara. Ai bëri të ditur se “bosi i lojërave të fatit”, i cili ka 11 akuza..

08.05.20 17:01 |
Artefakte nga koleksioni i Vasill Bozhkovit

Fondacioni „Trakia” iu drejtua UNESKO-së për koleksionin e Vasill Bozhkovit

Fondacioni „Trakia” iu drejtua UNESKO-së për ndihmë urgjente teknike për shkak të përpjekjeve për sekuestrim “të paligjshëm” (sipas fondacionit) të koleksionit privat të Vasill Boshkovit. Vasill Boshkov është “bosi i lojërave të fatit”, një nga bullgarët..

07.02.20 18:09 |

Ndryshime në Ligjin e Lojërave të Fatit parashikon monopol shtetëror mbi lotaritë

Pa debate parlamenti miratoi ndryshimet në Ligjin e Lojërave të Fatit  propozim për të cilat bëri lideri i Frontit Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë Valeri Simeonov. Me këto amendamente hiqen lotaritë private. Licencat e operatorëve privat të bixhozit do..

07.02.20 11:08 |
Vasill Bozhkov

Një nga bullgarët më të pasur është shpallur në kërkim ndërkombëtar

Prokuroria ngriti 7 akuza kundër pronarit të kompanisë “Nove Holding” Vasill Bozhkov. Ndër to është akuza për organizimin e një grupi kriminal. Bozhkovi është shpallur në kërkim ndërkombëtar, informoi Kryeprokurori Ivan Geshev. Më herët biznesmeni, në..

29.01.20 19:28 |

Policia hyri në Komisioni Shtetëror të Lojërave të Fatit

Prokurorët dhe policët hynë të mërkurën herët në mëngjes në Komisionin Shtetëror të Lojërave të Fatit në Sofje. Njoftohet për të arrestuar. Pothuajse në të njëjtën filloi dhe aksioni policor në zyrën e Lotarisë Kombëtare në kryeqytet. Aksion policësh dhe..

29.01.20 10:04 |
Всички новини: днес | вчера