Eмисия новини
от 21.00 часа

Sot hapen restorantet, por klubet e natës mbeten të mbyllura

Që nga 1 marsi vizitat në institucionet e ushqimit dhe argëtimit lejohen, pasi Ministri i Shëndetësisë dhe urdhër për shfuqizimin e masave anti-epidemike. Kushti është të përdoret gjysma e kapacitetit të tyre, të mbahet një distancë prej 1.5..

01.03.21 05:25 |
Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov: Lokalet do të hapen më 1 mars

Këtë e shkroi në faqen e vet në Facebook Kryeministri Borisov. Ai theksoi se nivelet e sëmundshmërisë janë të mira dhe prandaj nesër në vendbanimet e vogla nxënësit kthehen në shkollë. Ndërsa në qytetin Isperih Kryeministri tha se deri në fund të..

14.02.21 10:44 |

Hapen qendrat e mëdha tregtare, palestrat dhe kinematë

Me urdhër të Ministrit të Shëndetësisë që nga sot, 1 shkurti, deri më 30 prill zgjatet gjendja e jashtëzakonshme epidemike dhe në të njëjtën kohe shfuqizohen disa prej masave anti-epidemike. Qendrat e mëdha tregtare hapen, palestrat do..

01.02.21 05:05 |

Kryeministri Bojko Borisov sqaroi se kur do të hapen lokalet

Lokalet e ushqimit do të hapen, në qoftë se numri i të sëmurëve nuk rritet shumë pas shfuqizimit të masave të tjera nga muaji shkurt. Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov në një mbledhje pune në Këshillin e Ministrave. Borisov përsëri..

29.01.21 16:49 |
Ministrja Saçeva

Sipas Ministres së Punës dhe Politikës Sociale shumica e protestave janë politizuar

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva mendon se një pjesë e protestave, të cilat organizohen kohët e fundit, tashmë janë element i fushatës paraelektorale. Saçeva saktësoi se kjo nuk i përket protestës së pronarëve të restoranteve,..

27.01.21 17:05 |

Ministria e Shëndetësisë: Lokalet nuk do të hapen para datës 18 shkurt

Ministria e Shëndetësisë nuk përkrah kërkesën e lokaleve dhe restoranteve për të rifilluar punë më 1 shkurt. Këtë e deklaroi në Veliko Tërnovo Ministri Kostadin Angellov, duke saktësuar se hiqen kufizimet për sportin. Ai ripohoi se që nga 4 shkurti..

20.01.21 19:29 |

Pronarët e restoranteve duan të punojnë në Vitin e Ri

Shoqëria e Lokaleve në Bullgari kërkoi që restorantet të punojnë vetëm në Vitin e Ri, por ende nuk kanë marrë përgjigje nga autoritetet. Sipas urdhrit të tanishëm ato duhet të mbeten të mbyllura deri më 31 janar. Anketa ndër 1700 anëtarët e..

21.12.20 10:56 |

“Ushqeje shpirtin, që të të dëgjojë” - një ekspozitë me befasi të shumta në Muzeun Historik Rajonal në Sofje

Cilat kanë qenë zakonet e të ngrënit të kryeqytetasve në të kaluarën e largët? Çfarë ndikimi kanë kulturat e huaja në menynë tradicionale bullgare pas Çlirimit? Kur shfaqen lokalet për një ngrënie të shpejt publike? Përgjigjen e këtyre pyetjeve si dhe të..

09.11.20 07:05 |
Jordanka Fandëkova

Për shkak të pandemisë kufizohet orari i punës i lokaleve

Sofja po mendon mbi aplikimin e orës së mbrëmjes për lokalet, tha Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandokova, cituar nga BTA. Ajo nënvizoi se tani për tani nuk ka nevojë për masa të tjera. Është me rëndësi të mbeten të hapura kopshtet e..

30.10.20 14:28 |

Hapen klubet e natës dhe diskotekat

Me korrigjim të urdhrit të Ministrit të Shëndetësisë Kirill Ananiev që nga dita e hënë, 15 qershor, lejohet hapja e diskotekave, e klubeve të natës dhe bareve. Kërkesa është që të respektohen masat kundërepidemike në vend.

14.06.20 10:40 |
Всички новини: днес | вчера