Eмисия новини
от 18.00 часа

Thatësira e Danubit kërcënon ekosistemet përgjatë lumit

Thatësira, e cila ka përfshirë të gjithë Evropën, po i shqetëson gjithnjë e më shumë bullgarët që jetojnë përgjatë bregut të Danubit. Niveli i ulët i lumit shkakton humbje ekstreme për transportin detar. Qindra mjete lundruese vetëlëvizëse..

01.09.22 14:09 |
Plazhi Korall

Gjiri Korall dhe lumi Llom tani janë zona të mbrojtura

Ekonomisti Borisllav Sandov e shpalli Gjirin Korall zonë të mbrojtur. Ndalohet hyrja e mjeteve lundruese me motor, me përjashtim të anijeve të peshkimit nga data 1 tetor deri më 1 mars. Ndalohet akuakultura dhe përdorimi i tratave dhe dragave...

07.07.22 11:36 |

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub

Më 29 qershor, vendet përgjatë Danubit shënojnë për të 19-in vit radhazi Ditën Ndërkombëtare të Danubit. Në këtë datë në vitin 1994 në Sofje u nënshkrua Konventa për bashkëpunim në mbrojtjen dhe shfrytëzimin e qëndrueshëm të lumit Danub. Dhjetë..

29.06.22 05:05 |
Vëllezërit Herman dhe Karell Shkorpill

Vëllezërit Shkorpill ishin ndriçimtarë bullgarë të tipit të Rilindjes

Për nga prejardhja ata janë çekë, por një pjesë të madhe të jetës ia kushtojnë një kauze – Bullgarisë. Herman dhe Karell Shkorpill janë historianë, arkeologë, mësues, studiues të natyrës, humanistë, idealistë... Ata erdhën në Bullgari në vitet 80-të..

21.06.22 07:15 |

Parku natyror “Persina”, ku zotërinjtë janë zogjtë

Një arkipelag jashtëzakonisht i bukur shtrihet në mesë të ujërave të vrullshëm të lumit Danub, midis qyteteve Nikopoll dhe Belene. Ndër këto copa toke lundruese spikat Persin – ishulli më i madh bullgar dhe i katërti për nga madhësia përgjatë..

01.04.22 07:05 |

Trofta ballkanike është një specie e rrezikuar për të cilën ekziston një fushatë edukative e mbarështimit

Një shtrirje lumi 10 kilometrash, degë e lumit Iskër, ishte e pajisur me 10 000 trofta të vogla, në edicionin e sivjetshëm të nismës “Jepi shans troftës ballkanike”. Trofta ballkanike është ndër speciet më të rrezikuara të peshkut, prandaj kjo..

17.10.21 07:25 |

Shëtitje me anije për Ditën e Lumit Danub

Udhëtim falas me anijet “Rusçuk” ofron Bashkia e qytetit Ruse për qytetarët dhe miqtë për Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub – 29 qershorin. Iniciativa është pjesë e programit bashkiak për zhvillimin e turizmit në vitin 2021. Dita e Lumit Danub..

29.06.21 07:30 |

Parku Kombëtar “Rilla” shënon përvjetorin e vet të 29-të

Parku Kombëtar Bullgar "Rilla" u shpall si i tillë në datën e sotme në vitin 1992. Ai shënon 29 vjetorin e themelimit të tij me një ditë të dyerve të hapura në qendrat e tij të vizitorëve, raportoi korrespondentja jonë Keti Trençeva nga..

24.02.21 10:44 |

Bullgaria pas shirave të rrëmbyeshëm

Rrugë të përmbytura, oborre dhe shtëpi plot me ujë, fshatra dhe mëhalla të mbyllura si rezultat i rrëshqitjes së dheut - kjo është pamja e përgjithësuar në Bullgari pas shirave të rrëmbyeshëm njëzetekatërorësh. Për fat, nuk ka të dhëna për njerëz..

13.01.21 14:27 |

Dy bashki shpallën gjendje të jashtëzakonshme për shkak të vërsuljeve të lumenjve

Për shkak të reshjeve të ndjeshme të shiut në të gjithë vendin, Ministri i Ekonomisë Laçezar Borisov urdhëroi krijimin e një shtabi krize për të monitoruar gjendjen dhe nivelet e digave. Së bashku me shërbimet dhe institucionet përgjegjëse..

11.01.21 16:43 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера