Eмисия новини
от 14.00 часа

40 për qind nga nxënësit mësojnë online

Në mbledhjen e sotme qeveritare Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçevtha se po shqyrtohet mbajtja e detyrueshme e maskave në orët mësimore nga nxënësit nga klasa e 5 deri në të të 12, të cilët nuk mësojnë online. Lidhur me mësimdhënie në..

18.11.20 15:28 |
Krasimir Vëllçev

Ministri i arsimit ofron për të alternuar mësimin në internet me të në shkollë

Mësimi në internet duhet të alternohet me mësim në dhomat e klasës në mënyrë që mësimi në distancë të mos jetë më shumë sesa 2-3 javë. Ky është propozimi i Ministrisë së Arsimit, tha para Nova TV ministri i arsimit Krasimir Vëllçev. Javën e..

12.11.20 11:06 |

Gjimnazistët bullgarë tashmë mësojnë në “re”

“Ne jo vetëm i mësojmë mësimet tona, por i përjetojmë!” – pohojnë nxënësit nga Gjimnazi i dytë i gjuhës angleze i kryeqytetit “Thomas Jefferson” Që prej 2 vitesh shkolla elitare është një shkollë referente Google, si pjesë e programit botëror “Shkolla në..

09.11.20 09:37 |

Arsimi jashtë shtetit mbetet një mundësi për sukses për mijëra bullgarë

Masat restriktive për kufizimin e infektimit nga koronavirusi në të gjithë botën i detyruan milionë turistë të mbeten në shtëpi sivjet, por u treguan të pafuqishme përpara dëshirës së shumë bullgarëve të rinj të nisen dhe të mësojnë në shkollat e larta..

30.09.20 07:05 |

“Të larguar, por më afër” – Festivali i Dhjetë i Shkencës në Sofje

Cilat janë mitet dhe cilat janë të vërtetat në të ushqyerit? Për lojën e gjeneve dhe si të plakemi më me ngadalë? Cilat janë sfidat  përpara intelektit artificial? Çfarë gjëje të përbashkët kanë fizika dhe muzika? Përgjigjet e këtyre pyetjeve..

26.09.20 07:00 |
Krasimir Vëllçev

Për mësimin në mjedis elektronik pragjet e të infektuarve do të caktohen nga ministri i shëndetësisë

“Ka të ngjarë që të imponohet një kalim më i gjerë te mësimi në mjedis elektronik” tha ministri i arsimit Krasimir Vëllçev në hapjen e vitit akademik në Universitetin e Ekonomisë në qytetin Svishtov. Ai shtoi se ministri i shëndetësisë do të..

21.09.20 14:22 |

Viti i ri shkollor – i pranishëm, me mundësi për rikthimin në distancë

Më 15 shtator sipas traditës në Bullgari nxënësit kthehen në shkollë. Pas shpalljes së pandemisë nga Covid-19 gjatë muajit mars dhe masat e pasuara për mësim në distancë, ky do të jetë dhe afrimi i parë i fëmijëve dhe të njerëzve të rinj me klasën..

15.09.20 12:44 |

Nxënës nga Kina mësojnë gjuhën bullgare në Universitetin e qytetit Veliko Tërnovo

Marrëveshje për mësim intensiv 10-mujor të nxënësve të klasës së 12-të nga Kina nënshkroi Universiteti i qytetit Veliko Tërnovo “Shenjtor Kirill dhe Metodij”. Të rinjtë mësojnë në shkolla të asocijuara pranë Universitetit të Dytë të Pekinit për gjuhë të..

10.12.19 17:23 |
Всички новини: днес | вчера