Eмисия новини
от 15.00 часа

Mësuesit nga shkollat ​​bullgare në Evropë mblidhen në Veliko Tërnovo

Nga 27 deri më 30 korrik, Universiteti i Veliko Tërnovos "Shenjtorët Kirill dhe Metodij" është mikpritës i Javës së tretë ndërkombëtare Erasmus + "Shkollat bullgare jashtë vendit" për mësuesit në shkollat bullgare të fundjavës (të ashtuquajturat shkolla..

27.07.21 05:25 |

Studentët kthehen në universitete, stadiumet hapen 50%

Që nga sot hiqet ndalesa për zhvillimin e mësimdhënies në shkollat e larta, thuhet në një urdhër të Ministrit të Shëndetësisë. Me urdhrin e njëjtë që nga sot lejohet edhe zhvillimi i garave sportive para publikut deri në 50% prej kapacitetit...

19.05.21 05:25 |

Nga data 31 maj të gjithë nxënësit bullgarë kthehen në shkollë

Nga data 31 maj të gjithë nxënësit kthehen në shkollë. Kjo thuhet në urdhëresën e Ministrit të Shëndetësisë që nga sot. Nga e njëjta datë lejohet edhe zhvillimi i aktiviteteve të ndryshme grupore jashtë klasës.

18.05.21 17:03 |

Një nxënës nga Sofja u dallua nga Komisioni Evropian për përkthyes të ri

Lëçezar Popov është fituesi bullgar në edicionin e 14-të të Konkursit të Përkthimit Juvenes Translatores të Komisionit Evropian. Ai është nxënës në një shkollë të mesme me mësimdhënie të gjuhëve të huaja në Sofje. Me përkthimin e tij nga anglishtja..

11.03.21 16:01 |

Shteti është i gatshëm të vendosë çdo masë kundër pandemisë

Mbi 70 për qind nga mostrat për Covid-19 në vend janë të variantit britanik. Nuk ka variant të regjistruar nigerian të virusit, tha në qytetin Kjustendill Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angjellov. Situata në vend është serioze. Në disa rajone..

09.03.21 15:30 |
Ministri Vëllçev

Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev: Nuk do të lejojmë anulim të vitit shkollor

Në qoftë se sëmundshmëria nga Covid-19 pakësohet, më herët pas 12 janarit do të kalojmë drejt përdorimit të dy formave të mësimdhënies – me prani fizike dhe onile për nxënësit nga klasa e pestë deri në klasën e 12, tha para bTV Ministri i Arsimit..

23.12.20 13:04 |

Zgjatet viti shkollor për shkak të mësimit në distancë

Pushimet e Krishtlindjes për nxënësit do të jenë më të gjata nga 22 dhjetori deri më 3 janar, sipas një urdhri të Ministrit të Arsimit Krasimir Vëllçev. Si kompensim për procesin e ndërprerë të frekuentimit të shkollës dhe masat kundër përhapjes së..

01.12.20 12:01 |

Sindikatë e mësuesve insiston për mësimdhënie online

Mësues nga e gjithë vendi kërcënuan të marrin pushim dhe të paraqesin aplikime për largim në një deklaratë për Radion Kombëtare Bullgare. Një anketim i Sindikatës së Arsimit në Konfederatën e Punës “Podkrepa” tregon se 80 për qind e mësuesve..

11.11.20 11:36 |
Ministri Vëllçev

Deri në 1% prej nxënësve mund të preken nga pandemia

Katër nga gjithsej 1000 klasa në vend janë vendosur në karantinë që nga fillimi i vitit shkollor. Të infektuarit janë përkatësisht 0.01% prej nxënësve dhe 0.09% prej mësuesve , tha në qytetin Varna Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. Nuk..

28.09.20 11:07 |

Shkollat bullgare në botë gjithashtu mirëpritën nxënësit e parë

382 shkolla bullgare të së dielës në katër kontinentet e botës hapën dyert për ditën e parë shkollore . Këtë e tha për BNR Natalija Mihalevska, drejtoreshë e Degës “Arsim i bullgarëve dhe rrjeti shkollor jashtë shtetit” pranë Ministrisë së Arsimit. Në..

15.09.20 14:36 |
Всички новини: днес | вчера