Eмисия новини
от 09.00 часа

Turizmi pret që sezoni të vazhdojë deri në mesin e tetorit

Rumen Draganovi nga Instituti i Analizave dhe i Vlerësimeve në Turizëm tha para BNT, se muaji shtator do të jetë shumë intensiv për turizmin . Sipas mbikëqyrjes së institutit tani shihet një rritje e numrit të turistëve si në mal, ashtu edhe në..

09.09.20 11:06 |

Bullgaria si një destinacion për çiklizëm

Pavarësisht nga potenciali i padiskutueshëm për turizëm me biçikleta, vendi ynë po vazhdon të jetë në periferi të tendencave botërore në këtë fushë. Shkaqet për këtë janë në pamje të parë kontradiktore. Nga njëra anë Bullgaria është një parajsë për..

31.08.20 11:35 |

Fshati Gega dhe “Manastiri përrallor me djajtë“ në malin Ograzhden

Mali Ograzhden shtrihet në pjesën jugperëndimore të Bullgarisë dhe kalon në territorin e Maqedonisë së Veriut, ku ndodhet pjesa më e lart e tij. Dhjetëvjeçarë të tërë me radhë kjo krahinë ka qenë një zonë e izoluar kufitare, që është një shkak i shkëlqyer..

09.08.20 05:15 |

Turizmi malor - një hap përpara në kushtet e Covid-19

Për shkak të pandemisë nga koronavirusi i ri, sivjet  shumë nga pushuesit i lanë mënjanë vendpushimet detare dhe ju përkushtuan magjisë dhe joshjes së maleve bullgare. Kurse ato ofrojnë mundësi të shkëlqyera për shëtitje të gjata dhe pushim mes freskisë..

05.08.20 12:30 |

Më këmbë ose me biçikletë nëpër malet - aventura përsëri është në modë

Ekskursionet me karakter aventuresk janë fytyra e re e turizmit bullgar dhe një mënyrë për të dalë nga rruga pa krye, në të cilën gjendet ai për shkak të pandemisë nga Covid-19. Që tani është e qartë, se për një kohë të gjatë akoma turistët..

04.08.20 12:40 |
Vitosha

Festa Verore Vitosha mbledh adhuruesit e malit

Megjithë shirat e dendura edicioni i gjashtë i Festës Verore Vitosha mblodhi në një vend adhuruesit e sportit dhe malit. Më se 200 veta morën pjesë në garat e vrapimit malor dhe çiklizmit malor.

19.07.20 14:42 |

Mali afër Sofjes bëhet gjithnjë e më tërheqës për turistët

Në kalendarin e Sofjes të këtij viti ka 100 ngjarje sportive, 20 prej tyre do të zhvillohen në territorin e Parkut natyror “Vitosha”. Për këtë qëllim Bashkia e Kryeqytetit fillon rinovimin e infrastrukturës turistike në mal. Do të rimëkëmbet strehimi..

13.06.20 06:15 |
Fotografitë u siguruan nga Ekaterina Terzieva

Bullgaria – destinacion atraktiv për Slow turizmin

Turizmi alternativ përbën një tërësi të praktikave të qëndrueshme të orientuara si te kënaqja e interesave dhe e nevojave individuale të turistëve, ashtu edhe te ruajtja e natyrës dhe kulturës vendore. Theksi vihet mbi kontaktin me mjedisin e..

03.06.20 13:37 |
Parku Vitosha

Parku Natyror “Vitosha” prapë hapet për shëtitje

Pasi më 1 maj u hoq ndalimi për shëtitje në malet, parqet kombëtare dhe natyrore për shkak të masave të vendosura për Covid-19, Bashkia e Kryeqytetit njoftoi se hap Parkun “Vitosha” nga data 3 maj. Lidhur me këtë ajo shpalli disa udhëzime të..

02.05.20 19:25 |

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin...

15.02.20 14:05 |
Всички новини: днес | вчера