Eмисия новини
от 21.00 часа

Pllamen Nikollov është kandidati për kryeministër i ITN

Presidenti Rumen Radev dorëzoi një mandat për të formuar një qeveri partisë më të madhe parlamentare “Ka një popull të tillë” - ITN. Kandidati për kryeministër i partisë është doktori i filozofisë së drejtësisë, politikës dhe ekonomisë Pllamen..

30.07.21 17:32 |
Presidenti Radev

Rumen Radev bëri thirrje për formimin e shpejtë të qeverisë

"Forcat politike të përfaqësuara në Parlament duhet të gjejnë formulën për formimin e një qeverie të rregullt në interes të shoqërisë bullgare dhe kjo duhet të ndodhë sa më shpejt të jetë e mundur," thuhet në pozitën e përhapur nga zyra e shtypit e..

28.07.21 17:56 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti është i gatshëm për konsultime dhe dorëzimin e mandatit për formimin e qeverisë së re

Bullgaria nuk mund të humbasë më shumë kohë historike. Ne duhet të kemi një kabinet me mbështetje të gjerë parlamentare dhe publike. Kjo u deklarua nga Presidenti Rumen Radev para hapjes së seancës së parë të Legjislaturës së 46-të të Kuvendit..

21.07.21 11:02 |
Presidenti duke ia dorëzuar mandatin

Еdhe BSP e ktheu mandatin për formimin e qeverisë

Presidenti Rumen Radev ia dorëzoi “PSP për Bullgarinë” mandatin për formimin e qeverisë së re të Bullgarisë. Kryetarja e partisë, Kornelija Ninova, e ktheu mandatin. Ajo tha se dëshira e tyre ka qenë të ketë një qeveri e cila të zgjidhë disa..

05.05.21 12:35 |

Edhe BSP nuk do të pranojë për të formuar qeverinë e vet

Partia Socialiste bullgare (BSP) do të kthejë mandatin e tretë për të formuar qeveri sapo të dorëzohet më 5 maj nga Presidenti Rumen Radev, vendosi udhëheqja e partisë dhe grupi i saj parlamentar në një mbledhje. Forcat e para dhe të dyta..

02.05.21 13:57 |
Kornelija Ninova

BSP është duke marrë vendim për mandatin për formimin e kabinetit të ri

Në një Këshill Kombëtar sot Partia Socialiste Bullgare (BSP) është duke diskutuar nëse ta pranojë mandatin për formimin e qeverisë, i cili pritet të dorëzohet personalisht nga Presidenti Rumen Radev më 5 maj. Më herët sot në një miting-koncert me..

01.05.21 15:58 |
Presidenti Rumen Radev para gazetarëve në Përvomaj

Presidenti Rumen Radev: Zgjedhjet e ndershme janë prioritet

"Zgjedhjet e ndershme janë prioritet, sepse qeveria e Bojko Borisovit vononte shumë kohë votimin me makina, shumë kohë i pengonte bullgarët jashtë vendit për të votuar dhe shumë kohë ishim rekordmen evropianë për nga fletëvotimet e pavlefshme "...

01.05.21 12:44 |

“Ka një popull të tillë” ktheu mandatin për formimin e qeverisë

Presidenti Rumen Radev i dorëzoi një mandat për të formuar qeveri kandidates për kryeministre, të emëruar nga grupi i dytë më i madh parlamentar në Legjislaturën e 45-të Kuvendit Popullor "Ka një popull të tillë" Antoaneta Stefanova. Ajo menjëherë..

28.04.21 09:56 |
Sllavi Trifonov

Sllavi Trifonov nuk sheh asnjë problem në zbatimin e Kushtetutës

Në Facebook, udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov hodhi poshtë kritikat se partia e tij refuzon të përpiqet të formojë qeveri. “Këtë e vendosi sovrani, kështu i shpërndau letrat. Ne nuk kemi mundësinë për të formuar një kabinet të..

27.04.21 09:27 |

Reagimet e forcave politike pasi “Ka një popull të tillë” shpalli se do të kthehejë mandatin

Në përgjigje të njoftimit nga udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov që pasi të marrë mandatin për të formuar qeveri, partia do ta kthejë menjëherë atë, BSP - forca e tretë në parlamentin e ri, tha se me kthimin e mandatit Trifonov..

26.04.21 18:26 |
Всички новини: днес | вчера