Eмисия новини
от 01.00 часа

Marrëveshja për Miqësi dhe Fqinjësi të Mirë duhet të zgjidhë të gjitha çështjet historike midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Në sajë të Marrëveshjes për Miqësi dhe Fqinjësi të Mirë midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut duhet të zgjidhen të gjitha çështjet historike të cilat i rëndojnë të dy palët nga dekada. Kjo theksohet në një përgjigje të Ministrisë së Jashtme..

10.09.20 16:38 |

Parlamenti ratifikoi Marrëveshjen me BE-në kundër rrezikut nga papunësia për shkak të Covid-19

Bullgaria mund të marrë hua nga më se gjysmë milion euro deri në vitin 2022 për ndihmë të papunësisë për shkak të Covid-19. Kjo bëhet e mundshme pasi parlamenti ratifikoi marrëveshjen për garanci nga instrumenti evropian SURE. Ai do të shtojë masat..

09.09.20 11:51 |

Qeveria miratoi një marrëveshje me BE-në për vaksina kundër Covid-19

Bullgaria e autorizoi Brukselin në emrin e vendeve anëtare të BE-së për të lidhur marrëveshje paraprake për blerjen e vaksinave kundër Covid-19 nga prodhuesi. Iniciativa e KE-së ka qëllim të garantojë sigurimin e vaksinave të mjaftueshme për..

15.07.20 16:41 |

Qeveria, biznesi dhe sindikatat caktuan prioritetet e veta

Qeveria, biznesi dhe sindikatat nënshkruan një marrëveshje për përshpejtimin e zhvillimit ekonomik të vendit. Marrëveshja përfshin disa prioritete kombëtare: hyrja e Bullgarisë në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, në Shengen..

17.06.20 12:11 |

Ministria e Punëve të Jashtme: Zone ushtarake turke pranë kufirit me Bullgarinë nuk prek marrëveshjet dypalëshe

Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi për Televizionin Kombëtar Bullgar se nuk disponojnë informacion zyrtar nga pala turke për krijimin e një zone ushtarake nga shkalla e dytë në afërsi me kufirin bullgar. Nga Ministria komentuan se ky është vendim..

29.05.20 19:37 |

Komisioni Evropian miratoi marrëveshjen për VIVACOM

KE-ja miratoi blerjen e operatorit bullgar të telekomunikacioneve “Viva Telecom Bulgaria” dhe të shoqërisë bije “Kompania bullgare e telekomunikacioneve” nga kompania holandeze United Group BV. Sipas Brukselit marrëveshja u përgjigjet të gjitha..

06.04.20 17:22 |

Deri në qershor do të rishqyrtohen marrëveshjet e kredive

Do të ketë marrëveshje të reja me bankat për zgjatjen e afateve të shlyerjes së kredive, vuri në dukje para BNR-së Petër Andronov – shefi i Asociacionit të Bankave në Bullgari. Zgjatja e afateve të pagimit u përket të gjitha kredive në vend. Qytetarët..

05.04.20 14:53 |
Universiteti i Sofjes

Dy universitete me emra të njëjtë rinovuan marrëveshjen e tyre për bashkëpunim

Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” dhe universiteti me të njëjtin emër në Manastir të Maqedonisë së Veriut rinovuan marrëveshjen e tyre për bashkëpunim Dy rektorët, profesorët Anastas Gerxhikov dhe Sasho Korunovski nënshkruan një memorandum..

12.03.20 13:01 |

Bullgaria dhe Greqia nënshkruan tri marrëveshje

Në një mbledhje të qeverisë greke dhe të asaj bullgare në Aleksandrupolis u nënshkruan tri marrëveshje – një për transportin, një për investimet dhe një marrëveshje turistike. Lehtësohet trafiku transkufitar hekurudhor si një hap për integrimin e..

26.02.20 16:02 |

Bullgaria ndihmon pajisjen e një kabineti kompjuterik në fshatin Ostreni i Madh të Shqipërisë

Ambasadori i Bullgarisë në Shqipëri Momçill Rajçevski dhe drejtori i shkollës së mesme të bashkuar “Elez Koçi” Banush Koçi nënshkruan një marrëveshje për ndihmë falas financiare për projektin “Pajisje të kabinetit IT”. Muajit e ardhshëm do të krijohet një..

04.02.20 15:02 |
Всички новини: днес | вчера