Eмисия новини
от 21.00 часа
Kisha “Shën 40 Martirët”, Veliko Tërnovo

Dita e Shën 40 Martirëve është dita e fitores së madhe të Mbretit Ivan Asen II te Kllokotnica

Më 9 mars kisha kremton Ditën e 40 Martirëve të Shenjtë. Këta janë ushtarë armenë të krishterimit të hershëm, dëshmorë nga qyteti Sebastia që vdiqën në shekullin e 4 në mbrojtjen e fesë së krishtere gjatë persekutimeve të perandorit Licinius...

09.03.21 08:05 |
Shën Varvara

Më 4 dhjetor Kisha Ortodokse respekton Martiren e Madhe Shën Varvara

Sot respektojmë Martiren e Madhe të Krishtere Shën Varvara. Ajo konsiderohet mbrojtëse e të gjithë njerëzve të cilët vdesin papritmas dhe nuk kanë kohë për pendim dhe për kungimin e shenjtë. Shën Varvara lindi në fund të shekullit të tretë në Azinë e Vogël..

04.12.19 11:27 |
Всички новини: днес | вчера