Eмисия новини
от 15.00 часа

Fillon lehtësimi i masave kundër epidemisë

3411 janë rastet e reja me koronavirus në vend në 24 orët e fundit. 74.2 për qind e të sapoinfektuarve nuk janë të imunizuar. 15.5 për qind e 21 984 testeve të kryera ishin pozitive, sipas portalit coronavirus.bg. Janë të regjistruar 229 935..

24.02.22 10:30 |

Fluksi i skiatorëve në pushimoret Pamporovo dhe Çepellare në sfondin e kufizimeve Covid

Çuditërisht mirë – kështu punëtorët në turizëm caktojnë sezonin e skive në pushimoren Pamporovo dhe në qytetin e afërt Çepellare. Përhapja e shpejtë e “Omikronit” në vend dhe masat antiepidemike nuk u bënë shkak që bullgarët të refuzojnë të..

01.02.22 07:15 |

Ministria e Shëndetësisë dhe komunitetet fetare po nisin një fushatë në favor të vaksinave

Ministria e Shëndetësisë dhe Këshilli Kombëtar i Bashkësive Fetare në Bullgari do të bindin bashkërisht njerëzit për përfitimet e vaksinimit kundër koronavirusit dhe respektimin e masave kundër epidemisë. Për këtë arritën marrëveshje Ministrja e..

21.12.21 19:37 |

Nivelet e ulëta të vaksinimit kërkojnë masa të reja

Për shkak të niveleve të ulëta të vaksinimit në vend dhe rritjes së sëmundshmërisë, shtrimeve në spital dhe vdekjeve me Covid-19, duhet të vendosen masa të reja. Kjo u tha në një takim ekspertësh mbi situatën epidemiologjike në vend nga Zëvendës..

18.10.21 18:14 |
Valerij Gergiev

Valerij Gergiev drejton Orkestrën Filarmonike të Sofjes në një koncert bamirësie

Në nismën për të ndërtuar një kompleks të ri muzikor në vendin tonë përfshihet dirigjenti Valerij Gergiev - një nga muzikantët më me ndikim të kohës sonë. Koncerti bamirës është më 10 shtator në orën 20:30. Solistët e Orkestrës Simfonike të Teatrit..

10.09.21 16:37 |

Protestë kundër masave Covid para Parlamentit

Përfaqësuesit e degëve të prekura nga masat kufizuese u mblodhën para Parlamentit për të shprehur pakënaqësinë e tyre. Deputetë nga GERB, “Ka një popull të tillë”, “Ngrihu BG! Ne po vijmë!” u përpoqën të bisedojnë me protestuesit, por u fishkëllen dhe u..

08.09.21 17:49 |

Bullgarët iu përgjigjën masave kufizuese me protesta në të gjithë vendin

Masat e reja antiepidemike shkaktuan pakënaqësi në masë ndër punëtorëve në lokale, në sektorin e transportit dhe në shkollat ​​e vallëzimit në Bullgari. Në Sofje, para Ministrisë së Shëndetësisë, shkollat ​​e vallëzimit dolën të parë...

07.09.21 19:32 |

Që nga data 7 shtator do të vendosen një numër masash antiepidemike në Bullgari

Autoritetet shëndetësore kanë prezantuar një numër masash antiepidemike në të gjithë vendin që nga 7 shtatori për një periudhë prej dy muajve. Sipas ministrit të shëndetësisë doktori Stojço Kacarov kufizimet vendosen për shkak të përqindjes së ulët të..

02.09.21 12:50 |

Procesion me ikonën çudibërëse të Shën Hyjlindëses u nis nga Manastiri Bachkovo

Tradicionalisht, në ditën e dytë të Ringjalljes, shumë besimtarë marrin pjesë në procesionin tradicional liturgjik me ikonën çudibërëse të Shën Hyjlindëses nga Manastiri Baçkovo deri në zonën Klluviata. Sipas legjendave gjatë sundimit osman,..

03.05.21 10:58 |
Angell Kunçev

Nuk ka rrezik për procesin zgjedhor në kushtet e një pandemie

Nuk ka rrezik për procesin zgjedhor nëse ndiqen masat antiepidemike. Këtë e tha në një brifing Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror Angell Kunçev. Deri më tani, më shumë se 24 000 anëtarë të komisioneve zgjedhore janë vaksinuar dhe vaksinimet do të..

18.03.21 15:36 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера