Eмисия новини
от 19.00 часа

Shfuqëzim i masave anti-epidemike

Që nga e hëna – 19 prilli, lejohen vizitat në qendrat për fëmijë, me kushtin se përdoret jo më shumë se 50% e kapacitetit të ambienteve dhe mbahen maska nga personeli. Lejohet zhvillimi i aktiviteteve argëtuese dhe kulturore, përsëri duke u përdorur..

19.04.21 08:36 |

Sot hapin dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë

Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që ndodhen në qendrat e mëdha tregtare. Kjo po ndodh me urdhër të..

16.04.21 05:25 |
Dr. Valentin Janev

Lehtësimi i masave nga 1 prilli është një akt vetëvrasjeje, sipas një mjeku të përgjithshëm

"Koronavirusi padyshim i del përpara procesit të vaksinimit dhe në fakt vetë virusi e imunizon popullsinë Bullgare," tha mjeku i përgjithshëm dr. Valentin Janev para BNR-së. Ai theksoi se procesi i vaksinimit po mbetet prapa dhe "kjo është me një..

02.04.21 15:03 |
Profesori Kostadin Angjellov

Ministri i Shëndetësisë: Kulmi i valës së tretë të Covid-19, për disa javë gjërat do të rregullohen

“Jemi të vendosur në krye të pikut, po fillojmë të ecim në pjesën më të lartë të pllajës dhe situata pritet të mbetet kështu në ditët në vijim.” Në këtë mënyrë  ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov e karakterizoi situatën me valën e tretë..

01.04.21 13:48 |

Që nga sot është në fuqi lehtësimi i masave kundër Covid-19

Sipas një urdhri të Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angelov për lehtësimin gradual të masave kundër Covid-19, nga sot vizitat në kinema, teatro, muze, galeri, biblioteka dhe shfaqje cirku lejohen me një zënie jo më shumë se 30% të kapaciteti. E..

01.04.21 05:25 |
Prof. Angell Kunçev

Pritet ulje e sëmundshmërisë nga Covid-19 në kuadrin e një jave

Nuk ka rregulla për trajtimin e krizës dhe zbatimi i masave ekstreme nuk është një zgjidhje, tha para BNT kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë prof. Angell Kunçev. Sipas tij, masat, të cilat do të lehtësohen që nga 1 prilli, do t'i lejojnë..

31.03.21 13:09 |
Prof. Kostadin Angellov

Lehtësim gradual i masave kundër Covid-19 pas 1 prillit

Që nga data 1 prill nxënësit kthehen në shkollë sipas orarit. Kopshtet dhe çerdhet e fëmijëve fillojnë punën më 5 prill. Pas 1 prillit do të punojnë vetëm restorantet në të hapur me orar të kufizuar të punës nga ora 06 deri në 23.00. Kjo thuhet..

30.03.21 17:55 |

Nuk përgatitet vendosja e kufizimeve të reja në Bullgari

Bullgaria pret 230 000 doza të vaksinave kundër Covid-19 deri në fund të kësaj jave dhe 700 000 doza deri në fund të prillit. Janë siguruar sasi të mjaftueshme të Remdesivir. Sistemi shëndetësor gjithashtu ka të gjitha medikamentet e nevojshme,..

29.03.21 12:49 |

Sot hapen restorantet, por klubet e natës mbeten të mbyllura

Që nga 1 marsi vizitat në institucionet e ushqimit dhe argëtimit lejohen, pasi Ministri i Shëndetësisë dhe urdhër për shfuqizimin e masave anti-epidemike. Kushti është të përdoret gjysma e kapacitetit të tyre, të mbahet një distancë prej 1.5..

01.03.21 05:25 |
Bojko Borisov

Restorantet hapen më 1 mars, lokalet e natës – më 1 prill

Në një prej takimeve të rregullta të qeverisë Kryeministri Bojko Borisov bëri të ditur se restorantet dhe sallat e lojërave të fatit do të hapen më 1 mars, ndërsa më 1 prill fillojnë punë edhe klubet e natës. Kryeministri theksoi se deri tani janë..

24.02.21 13:46 |
Всички новини: днес | вчера