Eмисия новини
от 15.00 часа

Do të gjobojnë tregtarët dhe klientët në rast se ka grumbullim të madh njerëzish

Në rast të mosrespektimit të masave anti-epidemike në zinxhirët e mëdhenj tregtarë, do të ketë sanksione si për tregtarët, ashtu edhe për klientët. Kjo u shpall në një takim me përfaqësuesit e zinxhirëve tregtarë nga Ministri i Ekonomisë..

17.12.20 17:33 |

Masat anti-epidemike në Bullgari po vazhdojnë deri më 21 dhjetor

Deri më 21 dhjetor po vazhdon aplikimi i masave anti-epidemike në vend. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e punës ditën e shtunë, 12 dhjetor, ku Kryeministri Bojko Borisov thirri anëtarët e qeverisë, të Shtabit Operativ Kombëtar, të Shtabit të..

12.12.20 15:30 |

Fëmijët sportistë dhe trajnerët e tyre protestuan kundër ndalimit të trajnimeve

Fëmijët sportistë, trajnerët dhe prindërit e tyre protestuan në Sofje kundër urdhrit për mbylljen e sallave sportive dhe ndërprerjen e procesit të trajnimeve për personat nën 18 vjeç. “Për një sportist është katastrofike të mos stërvitet për një..

28.11.20 15:51 |

Hotelierët dhe pronarët e restorantëve duan lehtësimin e masave anti-epidemike

Shoqata bullgare e hotelierëve dhe restoratorëve insiston që të rishikohet urdhri i Ministrit të Shëndetësisë Prof. Kostadin Angellov, i cili ndalon punën e restoranteve në hotele, transmetoi BTA. Kufizimet në vendet e ngrënies në hotele në të vërtetë..

28.11.20 15:26 |

Shpallën sektorët, ku punonjësit do të marrin mbështetje prej 12 eurosh në ditë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva bëri të ditur me një urdhër aktivitetet ekonomike, ku punëtorët mund të marrin kompensim prej 24 leva / 12 euro / për një ditë pune 8-orëshe për shkak të kufizimeve shtesë të futura lidhur me..

28.11.20 11:57 |
Ministri i financave Kirill Ananiev

Buxheti 2021: një buxhet social, parazgjedhor, anti-krizë ose jo real

Kuvendi Popullor miratoi dje përfundimisht buxhetin e vendit për vitin 2021. Në fakt buxhetet e miratuara nga deputetët janë tre - të Sigurimit  shoqëror shtetëror, të Fondit Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore dhe të shtetit. Votimi u zhvillua vetëm një..

27.11.20 16:28 |

Sonte hyjnë në fuqi masa suplementare kundërepidemike

Më 27 nëntor nga ora 23.00, orë bullgare, hyjnë në fuqi masa të reja kundërepidemike të shpallura nga Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov. Ato do të jenë në fuqi deri më 21 dhjetor 2020. Arsimi do të jetë vetëm online, mbyllen kopshtet..

27.11.20 09:25 |
Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov

Kriza është rezultat i mosrespektimit të masave kundërepidemike

Nuk e kemi lejuar Bullgarinë të jetë në vendet e para në botë për nga vdekshmëria. "Që nga fillimi i epidemisë ne u bëjmë thirrje njerëzve për t’i ndjekur masat. Kjo është rezultat i mosrespektimit të tyre, nënvlerësimit të virusit dhe djegies së..

26.11.20 10:27 |

Dy protesta paralele bllokuan qendrën e Sofjes

Dy protesta paralele para Këshillit të Ministrave bllokuan trafikun në qendrën e Sofjes. Shtetas të pakënaqur shpallën mosbindje ndaj masave të reja kundërepidemike dhe u orvatën  të përballojnë rojën para godinës së qeverisë. Transportuesit që protestojnë..

25.11.20 14:44 |

Qeveria miratoi mjete të reja për ta luftuar pandeminë

Do ta shfrytëzojmë tërë potencialin e sistemit shëndetësor kundër koronavirusit. Siguruam 41.4 milion euro të tjera për zbatimin e masave shtesë kundër COVID-19. Tashmë ekziston një protokoll i unifikuar mjekësor i veprimit. I përfshimë edhe mjekët..

09.11.20 12:32 |
Всички новини: днес | вчера