Eмисия новини
от 00.00 часа

53.6% prej bullgarëve miratojnë veprimet e qeverisë kundër pandemisë

Më shumë se gjysma e Bullgarëve të rritur deklarojnë se ndjekin me përpikëri masat e pranuara kundër koronavirusit. Një pjesë tjetër - 37%, kanë deklaruar pajtueshmëri me to, tregon një sondazh kombëtar i agjencisë “Sova Harris” nga nëntori,..

09.11.20 11:25 |
Ministrja Saçeva

Nuk do të ketë masa të reja kufizuese kundër Covid-19

Tani për tani nuk parashikohen masa më të rrepta në nivelin kombëtar për ta kufizuar përhapjen e koronavirusit, tha Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva para televizionit BTV. Por ne jemi të gatshëm të marrim çdo vendim sipas..

09.11.20 10:59 |
Marijana Nikollova

Fillojnë kontrollime të komplekseve dimërore për sezonin e ardhshëm

Zëvendëskryeministrja dhe ministre e turizmit Marijana Nikollova fillon kontrollime të komplekseve dimërore për gatishmërinë e sezonit të ardhshëm. Ajo do të monitorojë nëse janë të krijuara kushte për respektimin e masave kundërepidemike të..

08.11.20 13:42 |

Masat kundërepidemike do të dështojnë ngjarje të rëndësishme ekonomike

Dhoma Industriale Bullgare i ka kërkuar Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angellov të rishikojë masat e reja kufizuese kundër Covid-19 , të cilat hyjnë në fuqi më 29.10. Në një letër drejtuar ministrit, organizata paralajmëron se me kufizimin..

28.10.20 14:32 |
Pamje nga qyteti Goce Dellçev

Kufizim i lëvizjes së të rinjve të moshës deri në 18 vjeç në bashkinë e Goce Dellçevit

Në bashkinë e Goce Dellçevit, Bullgari Jugore, që ndodhet afër Greqisë, të rinjtë e moshës deri në 18 vjeç nuk mund të dalin nga shtëpia nga 21.00 e mbrëmjes deri në orën 06.30 të mëngjesit. Masa është në fuqi për 14 dirë. Të rinjtë do të mund të..

21.10.20 10:52 |
“Ka një tendencë drejt rritjes së numrit të pacientëve të rinj”, tha Kostadin Angjellov.

Një kontroll 24 orë për respektimin e masave anti-epidemike

Inspektoratet shëndetësore rajonale po fillojnë inspektime masive në vendet publike - nëpër qendrat tregtare dhe nëpër objektet e tjera tregtare, nëpër klubet e natës, për respektimin e masave kundra epidemike, njoftoi ministri i shëndetësisë Kostadin..

15.10.20 14:04 |

Nuk ka nevojë që të ndryshojnë masat kundërepidemike

Pavarësisht nga rritja e numrit të shtrimeve në spital, nuk ka rrezik përpara sistemit shëndetësor për shkak të COVID-19, bindi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjellov, transmetoi Radioja Kombëtare Bullgare. Sistemi është i pajisur me mjaftë..

05.10.20 15:23 |

Bullgaria është në vend të 25 në Evropë për nga numri i të infektuarve me Covid-19 për 100 000 veta

Para televizionit BTV epidemiologia nga Qendra Kombëtare për Sëmundje Ngjitëse dhe Parazitare Savina Stoicova njoftoi se aktualisht në Bullgari ka 37 të infektuar me Covid-19 për 100 000 veta. Sipas fjalëve të saj ka rajone ku mbajtësit e..

04.10.20 12:09 |
Kristalina Georgieva

Vlerësimi i FMN-së për Bullgarinë është ndoshta më i miri

Në kushtet e krizës së Covid-19 masat ekonomike duhet të vazhdojnë, deklaroi para Televizionit Kombëtar Bullgar drejtoresha ekzekutive e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) Kristalina Georgieva. Është me rëndësi që ata, të cilët i marrin vendimet në..

25.09.20 19:19 |

Paralajmërim për efikasitetin e maskave në shkollë

Mbajtja e një maske gjatë tërë ditës në shkollë fsheh rreziqe, paralajmëroi alergologu Tihomir Mustakov. Para takimit të 19 të specialistëve në fushën e mjekësisë organizuar nga fondacioni MOST mjeku rekomandoi që fëmijët të mos grumbullohen në një..

19.09.20 15:46 |
Всички новини: днес | вчера