Eмисия новини
от 12.00 часа

Nënpresidentja Ilijana Jotova insiston për plan kombëtar veprimi gjatë pandemisë

Gjatë një vizite në Ruse Nënpresidentja Ilijana Jotova i propozoi qeverisë dhe Parlamentit për krijimin e një plani kombëtar të veprimit në kushtet e pandemisë së Covid-19, transmetoi BTA. Plani duhet të parashikojë masa për çështjet sanitare..

20.10.20 16:37 |

Përse optimizmi në ekonomi filloi të sprapset përpara realizmit

Statistikat mbi rastet e sëmundjes  me Covid-19 në Bullgari dhe në të gjithë botën janë jashtëzakonisht të ndryshueshme dhe vazhdimisht shënojnë ngritje dhe zbritje. Po kaq e paparashikueshme dhe plotë me befasi të panjohura është dhe kriza..

17.09.20 11:10 |
Qyteti pranë Detit të Zi Pomorie

Hotelet dhe restorante që respektojnë masat kundër Covid-19 do të pajisen me shenjë sigurie

Një shenjë speciale do t’u jepen vendeve për akomodim dhe ushqim, të cilat respektojnë të gjitha masat kundër epidemisë, bëri të ditur Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova në një takim me përfaqësues të sektorit turistik në qytetin detar Pomorie...

10.07.20 17:47 |
Ministri Ananiev (në mes) dhe dy prej anëtarëve të shtabit operativ kundër Covid-19

Hyjnë në fuqi masa suplementare kundër epidemisë

Që nga ora 00.00 më 10 korrik me urdhëresë të Ministrit të shëndetësisë Kirill Ananiev hyjnë në fuqi masa suplementare kundër COVID-19. Për shkak të rritjes së numrit të të konfirmuarve me koronavirus ndalohet publiku në të gjitha ngjarjet sportive..

10.07.20 00:08 |

Në se numri i të konfirmuarve tejkalon 200 në ditë disa nga masat e hequra do të kthehen

Në se rastet e të konfirmuarve për një ditë tejkalojnë 200 do të duhet të mendojmë për rivendosjen e një pjese prej masave, të cilat i respektonim, por ishin hequr pas përmirësimit të situatës, tha Ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Tani për tani..

07.07.20 13:51 |
Prof. Mira Kozhuharova

S’ka vend për panik sa i përket koronavirusit

S’ka vend për panik për shkak të shpërndarjes së Covid-19, tha për BNR-në specialistja e virusologjisë Mira Kozhuharova. Me lehtësimin e masave parandaluese është normale që virusi të përhapet më lehtë. Rezultatet e kësaj përhapjeje vazhdojnë të..

07.07.20 11:15 |

All inclusive, por pas vitrinës

Adhuruesit e shërbimit All inclusive mund të jenë të qetë, sepse pavarësisht nga masat kundër epidemisë, përsëri do të mund të shijojnë të gjitha ekstrat në hotelet të cilat e propozojnë atë në bregdetin bullgar. Siguria është e garantuar dhe klientët..

03.07.20 12:36 |
Prof. asoc. Atanas Mangërov

Numri në rritje i të infektuarve nuk është për shkak të lehtësimit të masave

Testimi në masë gjatë javëve të fundit, jo lehtësimi i masave, është arsyeja për numrin më të madh të të konfirmuarve me koronavirus, tha për BNR prof. asoc. Atanas Mangërov, shefi i Repartit të Pediatrisë në Spitalin e Sëmundjeve Ngjitëse në Sofje...

01.07.20 13:43 |

Gjendja e jashtëzakonshme epidemike mbetet në fuqi deri më 15 korrik

Deri më 15 korrik zgajtet afati i gjendjes së jashtëzakonshme epidemike, bëri të ditur Kryeministri Bojko Borisov. Nuk do të shpallim masa të reja më të ashpra kundër epidemisë, tha ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Në fuqi mbeten kërkesat për..

24.06.20 11:58 |
Banka Popoullore Bullgare

Banka Qendrore merr masa kundër rritjes së kredive të këqija

Banka Popullor Bullgare prognozon rritjen e kredive të këqija dhe prandaj cakton rezervën prej 0,5% prej kapitalit të bankave gjatë tremujorit të katër. Banka Qendrore kujton se që në fillim të krizës së Covid-19 ishin bërë rekomandime, të cilat..

23.06.20 18:53 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна