Eмисия новини
от 21.00 часа
Ministri Kirill Ananiev

Ministri i Financave: Buxheti do të përballet me vështirësitë gjatë tërë vitit, pavarësisht se kush është në pushtet

Pavarësisht se cila qeveri do ta udhëheqë vendin buxheti i ri do të përballet me vështirësitë gjatë tërë vitit, madje epidemia të bëhet edhe më e vështirë. Këtë pozitë e shprehu Ministri i Financave Kirill Ananiev para Televizionit Kombëtar..

24.12.20 09:43 |

Zgjatin masat anti-krizë deri në shtator të vitit 2021

Masa anti-krizë "60 /40" do të vazhdojë deri në shtator 2021. Masa "80 /20" dhe ajo për bizneset e mbyllura për shkak të krizës së koronavirusit "Ruajmë" gjithashtu do të zgjatet. Ajo e fundit do të rinovohet nga 1 janari në 75 për qind prej të..

23.12.20 12:45 |

Biznesi pa perspektivë të riorientohet dhe jo të përkrahet

Kushtet e shumta për shfrytëzimin e masave të qeverisë në përkrahje të biznesit në kohën e pandemisë dhe administrata e ngathët u bënë pengesë para firmave të përfitojnë prej tyre. Këtë e tha kryetari i Dhomës Tregtare Ekonomike Bullgare Cvetan Simeonov...

14.12.20 14:18 |
Denica Saçeva

Në fund të vitit papunësia do të jetë 7%

Papunësia po ulet nga 9% gjatë muajit maj në 6.9% gjatë tetorit, tha Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeve para BNR-së. Ajo parashikoi një rritje të konsiderueshme gjatë dhjetorit për shkak ë bizneseve të mbyllura, por nuk pret që..

29.11.20 12:50 |

Nga 27 nëntori në Bullgari hyjnë në fuqi masa të reja kundërepidemike

Situata epidemiologjike në Bullgari do të zgjatet deri më 31 janar. Këtë e njoftoi Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në një brifing të jashtëzakonshëm në Këshillin e Ministrave. Masat e reja më të rrepta kundërepidemike vendosen..

25.11.20 14:16 |

Bullgaria renditet në vendin e tretë për nga vdekshmëria nga koronavirusi në Evropë

Vendi ynë tani është në vendin e tretë për nga vdekshmëria nga Covid-19 në Evropë dhe në vendin e 13 për sëmundshmërinë bazuar mbi të dhënat e dy javëve të fundit, njoftoi në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë inspektori shtetëror shëndetësor..

19.11.20 15:18 |
Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: “Çfarë dobi nga masat suplementare në se nuk do të respektohen”

“Tani përqendrohemi mbi respektimin e masave ekzistuese. Cili do të jetë përfitimi nëse vendosen më shumë masa kur edhe masat ekzistuese nuk respektohen?” Këtë e tha në një intervistë për Televizionin e Ri zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev..

06.11.20 10:44 |

Nuk ka nevojë që të ndryshojnë masat kundërepidemike

Pavarësisht nga rritja e numrit të shtrimeve në spital, nuk ka rrezik përpara sistemit shëndetësor për shkak të COVID-19, bindi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjellov, transmetoi Radioja Kombëtare Bullgare. Sistemi është i pajisur me mjaftë..

05.10.20 15:23 |

Mbi 100 mln euro nga pakoja antikrizë tashmë janë investuar në ekonomi

Deri në 4 shtator 2020 tashmë mbi 200 mln leva (mbi 100 mln euro) nga pakoja antikrizë i janë shpërndarë Ministrisë së Ekonomisë, biznesit dhe njerëzve në kushtet e pandemisë. Këtë e konstatoi dikasteri në sajtin e vet. Mbi 43 mln euro nga..

04.09.20 17:40 |

KE-ja miratoi zgjatjen e masave për ndihmat në Bullgari

Komisioni Evropian bëri të ditur se ka miratuar dy masa të propozuara nga Bullgaria në ndihmë të punësimit në kushtet e epidemisë së Covid-19. Masa e parë zgjat dhe rinovon skemën për përkrahje të pagave “60/40”. Masa zgjatet deri në fund të..

15.07.20 17:49 |
Всички новини: днес | вчера