Eмисия новини
от 21.00 часа

Maskë pa gojë dhe një varr masiv – Kriporja rreth qytetit Provadia zbulon sekretet e veta

Përfundoi stina e sivjetshme arkeologjike e qendrës më të vjetër në Evropë për prodhimin e kripës që daton nga mijëvjeçari i 5-4 përpara Lindjes së Krishtit dhe është kthyer në qytetin e parë prehistorik në kontinent. Objekti është i vendosur rreth..

03.11.20 07:00 |
Jordanka Fandëkova

Mbyllin lokalet e natës në Sofje

Për dy javë mbyllen lokalet e natës në Sofje. Këtë e tha kryetarja e bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Vendimi u miratua nga shtabi bashkiak i krizës dhe Inspektorati Shëndetësor i Kryeqytetit. Universiteteve u rekomandohet të kalojnë te..

24.10.20 14:14 |
Rosen Millanov

Skandal parlamentar për refuzimin e mbajtjes së maskave

Pavarësisht nga rastet në rritje të Covid-19 dhe nga shtrëngimi i masave antiepidemike, deputetët në parlamentin bullgar refuzojnë në mënyrë demonstrative të mbajnë mjete personale mbrojtëse në sallën plenare. Kështu ata japin një shembull të keq..

23.10.20 16:32 |

Nuk mjaftojnë mjekët në vijë të parë

Mangësia serioze e mjekëve në vijë të parë është problemi më i madh, përpara të cilit është i drejtuar sistemi shëndetësor në Bullgari, informoi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjelliov në brifingun e Shtabit Operativ Kombëtar. “Që të gjithë..

22.10.20 14:33 |

Nga 22 tetori në kushte të caktuara maskat bëhen të detyrueshme

Që nga sot, 22 tetor, me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov bëhet e detyrueshme që në vendet e hapura publike, në grumbullimin e njerëzve dhe në rast pamundësie të një distance nga 1.5 metra të mbahen maska ose ndonjë mjet..

22.10.20 10:12 |

Në qytetin Bansko hapet laborator për teste të shpejta PCR

Mbajtja e maskave në të hapur tashmë është e detyrueshme në pushimoren dimërore Bansko, vendosën autoritetet vendore. Në qytet do të fillojë të punojë një laborator për PCR teste, ku rezultatet do të dalin deri në 2 orë. Kështu turistët e huaj të cilët..

21.10.20 14:57 |

Këshillat e ekspertëve përkrahin mbajtjen e maskave në të hapur

Këshillat e ekspertëve të epidemiologjisë dhe të sëmundjeve infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë përkrahin mbajtjen e maskave në të hapur. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së sotme online. Ekspertët diskutuan mundësinë për uljen e karantinës së..

20.10.20 14:12 |

Kryeministri u bëri thirrje bullgarëve të mbeten të përgjegjshëm ndaj pandemisë

Të gjithë duhet të respektojmë masat e imponuara. Distanca, dezinfektimi, mbajtja e maskave dhe vëmendja e rritur janë të mjaftueshme që të mbrohemi. Asgjë nuk imponon kufizime suplementare. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov gjatë mbledhjes..

14.10.20 14:57 |

Anketë: Maskat mbrojtëse dhe transporti publik – mision i mundshëm

Në mes të verës, me një dekret të Ministrit të Shëndetësisë u vendos mbajtja e detyrueshme е një maske mbrojtëse ose е ndonjë mjeti tjetër mbrojtës, i cili të mbulojë hundën dhe gojën në të gjitha  vendet e mbyllura shoqërore, si një masë..

13.10.20 10:03 |

Gjoba për mos mbajtjen e maskave në veprimtari politike

Organizatorët e disa veprimtarive politike publike do të marrin akte për shkeljen administrative të masave antepidemike të vendosura në vend kundër Covid-19, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë. Sanksione duhet të paguajnë organizatorët e..

28.09.20 19:19 |
Всички новини: днес | вчера