Eмисия новини
от 17.00 часа

Mbajtja e maskave në vendet publike është e detyrueshme deri më 13 maj

Deri më 13 maj të gjithë qytetarët, të cilët ndodhen në vende publike duhet të mbajnë maska apo ndonjë mjet tjetër mbrojtës, i cili duhet të mbulojë hundën dhe gojën (shami, shall etj.). Kjo është shkruar në urdhëresën e ministrit të shëndetësisë..

24.04.20 16:29 |
Kirill Ananiev

Maska mbrojtëse u importuan nga Kina

Ministri i shëndetësisë Krilll Ananiev priti në aeroportin Sofje dërgesën e parë me materiale mjekësore nga Kina të cilat qeveria bullgare i bleu. Dërgesa u kontraktua nga kryeministrat e të dy vendeve zotërinjtë Bojko Borisov dhe Li Këcjan. Me..

17.04.20 10:07 |

U zbulua kontrabandë me maska mbrojtëse

Në pikën kufitare “Kapitan Andreevoi” u zbuluan kontrabandë me 148 mijë maska mbrojtëse në një kamionë që udhëtonte nga Turqia për në Sllovaki. Maskat u konfiskuan dhe u ndërmorën masa kundër shoferit, i cili është me shtetësi bullgare.

13.04.20 15:11 |

Ministri i Shëndetësisë dha urdhër për mbajtjen e detyrueshme të maskave në tregjet e fermerëve

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev dha urdhër për punën në tregjet e fermerëve. Ndër masat e shënuara janë: vendosja e gardhave që të mos grumbullohen në një vend shumë njerëz dhe të ketë lëvizje të njëanshme, distancë e detyrueshme mes njerëzve të..

06.04.20 18:39 |

U hoq masa për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev anuloi urdhëresën e vet për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse në vendet publike të hapura dhe të mbyllura për shkak të mungesës së konsensusit publik. U rekomandojmë njerëzve për t’i përdorur maskat pasi..

31.03.20 13:20 |

Avokatët apeluan mbajtjen e detyrueshme të maskave

Dhjetëra ankesa janë parashtruar në Gjykatën e Lartë të Kasacionit kundër urdhëresës së Ministrit të Shëndetësisë për mbajtjen e detyrueshme të maskave në vendet publike të hapura dhe të mbyllura. Ato janë parashtruar kryesisht nga avokatët me..

31.03.20 12:55 |
Gjimnazi “Rajna Knjaginja” në qytetin Haskovo

Kriza me koronavirusin nxori nga zemrat tona virtyte si simpatia dhe mirësia

Të mësuar me jetën tonë të përditshme, me fytyrat e ngrysura, me apatinë ndaj nevojtarëve, me reagimet e nervozizmit dhe të mostolerancës, në këto ditë të sprovave gjithnjë e më shumë nxjerrim nga vetja të mirën e fshehur. Të prekur nga reportazhet për..

31.03.20 12:38 |

Një korporatë kineze e furnizon Bullgarinë me mjete mbrojtëse dhe aparaturë mjekësore

Në një mbledhje të jashtëzakonshme qeveria bullgare miratoi kontratën me Korporatën Kombëtare Farmaceutike Kineze për tregti të jashtme për furnizim të mjeteve personale mbrojtëse dhe të aparaturës mjekësore. Me mjetet e Programit Operativ “Regjione në..

27.03.20 14:26 |

Bullgaria pas masave më të rrepta kundër përhapjes së COVID-19

Pas masave më të rrepta kundër përhapjes së COVID-19 të vendosura në Bullgari nga ora 00.00 më 21 mars n ë rrugët e hyrjes dhe daljes nga qytetet e mëdha u formuan rreshta të mëdha. Policia kontrollon dokumentet e të gjithë shoferëve . 342 turistë..

21.03.20 13:18 |
Kryeministri Li Keqiang

Kina i ofron Bullgarisë ndihmë në betejën me COVID-19

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi në telefon me Kryeministrin kinez Li Keqiang për pandeminë COVID-19. Borisov e përshëndeti Kinën për masat efektive kundër sëmundjes dhe për maskat mbrojtëse të dërguara nga Kina si ndihmë ndaj Bullgarisë. Li Keqiang..

18.03.20 18:21 |
Всички новини: днес | вчера