Eмисия новини
от 15.00 часа

Çaushë, arapë, babugerë dhe xhumali - Ivo Dançev dhe kukerët e tij magjikë

Pak pas euforisë rreth Krishtlindjes dhe Vitit të Ri, u vjen radha parakalimeve të kukerëve. Të veshur në lëkura, me maska të frikshme dhe këmborë, kukerët shkojnë kudo nëpër vend që të dëbojnë shpirtrat e këqij. Kjo është një nga traditat më mistike..

22.01.21 07:10 |

Survakarët do të dëbojnë koronavirusin në fshatrat e Pernikut

Sipas traditës banuesit e fshatrave të Pernikut dhe sivjet do të ndezin zjarre rituale, që të shënojnë festën “Surva”. Tradita, e cila është një pjesë e trashëgimisë botërore kulturore të UNESKO-s, urdhëron që banuesit vendas të maskohen në natën e 13..

13.01.21 15:12 |

Arrestuan dy veta pa maska në metro

Burrë e grua u arrestuan në metron e kryeqytetit për shkak të mosrespektimit të masave kundër epidemisë. Një punonjës i “Metropolitenit” u ka bërë vërejtje, se janë pa maska, por të dytë silleshin në mënyrë agresive dhe prandaj u thirr ekipi i..

21.11.20 14:15 |
“Ka një tendencë drejt rritjes së numrit të pacientëve të rinj”, tha Kostadin Angjellov.

Një kontroll 24 orë për respektimin e masave anti-epidemike

Inspektoratet shëndetësore rajonale po fillojnë inspektime masive në vendet publike - nëpër qendrat tregtare dhe nëpër objektet e tjera tregtare, nëpër klubet e natës, për respektimin e masave kundra epidemike, njoftoi ministri i shëndetësisë Kostadin..

15.10.20 14:04 |
Gergana Krumova

Fjala “izolues” ngjall shqetësim te fëmijët

“Distanca sociale do të ndjihet që sot, kur në oborrin shkollor do të jenë vetëm nxënësit e klasave të veçanta” tha para BNR psikologjia shkollore Gergana Krumova. Ajo theksoi, se maskat kundër epidemisë në shkollë janë të arsyeshme . Sipas saj..

15.09.20 12:59 |
Bojko Borisov

Nuk është mirë që të ketë urdhër të ri për mbylljen e njerëzve

Secili   prej nesh është i informuar se dezinfektimi, mbajtja e maskave dhe distanca mund të mbrojnë nga infektimi. Nuk është mirë që të ketë urdhër të ri për mbylljen e njerëzve, tha kryeministri Bojko Borisov. Duhet të mbrohemi, por nuk duhet të..

08.07.20 13:30 |

Gjobuan deputetë për mosmbajtjen e maskave në Kuvendin Popullor

Inspektorë nga Inspektorati Shëndetësor Regjional hynë në Parlament dhe u vendosën gjoba deputetëve, të cilët shkelin urdhëresën për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse në ambiente të mbyllura publike. Janë sanksionuar 24 deputetë. Gjoba për ta..

02.07.20 17:13 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 108-të

Maskat – përsëri të detyrueshme në ambiente të mbyllura Mbajtja e maskave apo mjeteve të tjera, që mbulojnë hundën dhe gojën që nga sot përsëri është e detyrueshme në të gjitha ambientet e mbyllura. Përjashtim nga ky rregull mund të ketë..

23.06.20 21:07 |

Ministria e Shëndetësisë gjoboi Kryeministrin për mosmbajtjen e maskës në ambient të mbyllur

Kryeministri Bojko Borisov dhe personat, të cilët e shoqëruan do të gjobohen nga 150 euro për shkeljen e urdhëresës së Ministrit të Shëndetësisë për mbajtjen e detyrueshme të maskave në hapësira të mbyllura publike, informuan nga Ministria e..

23.06.20 16:13 |
Eurokominioneri për menaxhimin e krizave Janez Lenarçiç

Bullgaria mori nga BE-ja maska dhe veshje mbrojtëse

Bullgaria mori mbi 7 tonë veshje mbrojtëse nga operacioni pilot i Mekanizmit të BE-së për Mbrojtjen e Kufijve – rescEU , bëri të ditur zëdhënësi i Komisionit Evropian Balash Uzhvari. Dërgesa përfshin 500 mijë maska të blera nga Bullgaria, kurse..

18.06.20 15:48 |
Всички новини: днес | вчера