Eмисия новини
от 01.00 часа

Për vizitë në shkollën bullgare “Hristo Botev” në Nju Jork

8 shkolla bullgare jashtë shtetit nga përgjithësisht 245 (sipas listës  së Ministrisë së Arsimit dhe të Shkencës për vitin mësimor 2021/2022) mbajnë emrin e poetit dhe revolucionar Hristo Botev, kujtimin e të cilit ne e nderojmë më 2 qershor...

02.06.21 11:01 |
Lëçezar Tomov

Qetësimi i pandemisë është për shkak të shumë të mbijetuarve dhe të vdekjeve

Nëse nuk ka variante të reja të koronavirusit në vend, ne mund të jemi të qetë gjatë verës, tha Lëçezar Tomov, matematikan nga Universiteti i Ri Bullgar, për programin Horizon të BNR. Nëse numri i të infektuarve nuk rritet pas ballove të..

27.05.21 10:43 |

Shumica e nxënësve të shkollës së mesme në Bosilegrad dëshirojnë të studiojnë në Bullgari

Pothuajse të gjithë 50 maturantët që mbarojnë shkollën e mesme në Bosilegrad dëshirojnë të vazhdojnë arsimin në një nga universitetet në Bullgari. Këtë e tregojnë rezultatet e një sondazhi të kryer ndër maturantët në të vetmen shkollë të..

12.04.21 07:20 |

Po rritet dëshira e romëve për të arsimuar fëmijët e tyre

Që nga viti 2011 numri i studentëve romë që diplomohen u rrit 6 herë, ndërsa numri i maturantëve të shkollës së mesme u dyfishua. Këtë e tregon një sondazhi kombëtar realizuar nga Fondacioni “Trust për Alternativë Sociale”. Në uebinarin..

12.01.21 15:58 |

Kritere më të larta për arsimin universitar

Provimet shtetërore të maturantëve japin bazë më të mirë për vlerësimin e nivelit të kandidat studentëve se sa provimet e pranimit në shkollat e larta. Ministri i arsimit Krasimir Vëllçev tha se në maturat notat e shkëlqyera të bullgarishtes dhe..

06.06.20 15:21 |
Krasimir Vëllçev

Viti shkollor do të përfundojë në mjedis elektronik

Viti shkollor do të përfundojë në mjedis elektronik. Nxënësit do të kthehen për provimet më të rëndësishme pas klasës së 7-të dhe për provimet e maturës shtetërore. Në organizimin e provimeve do të respektohet distanca e domosdoshme sociale dhe..

05.05.20 09:11 |
Всички новини: днес | вчера