Eмисия новини
от 02.00 часа

Nuk është Bullgaria ajo e cila bllokon rrugën e Shkupit drejt BE

Pasi doli nga seksioni zgjedhor Presidenti Rumen Radev u pyet nga një gazetar maqedonas në se parlamenti i ri do të ndryshojë politikën e Bullgarisë ndaj Shkupit. Politika e Bullgarisë nuk varet cila qeveri do të jetë në pushtet dhe cili parlament...

11.07.21 17:51 |
Prof. Velisllav Minekov

Shteti ka financuar media private

Ligji për Radion dhe Televizionin duhet të ndryshojë. Presqë parlamenti i ri ta bëjë këtë, thirri Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov në programin Horizon të BNR. “Ne nuk mund të flasim për media private në Bullgari. Të gjithë ata e mbajnë veten..

08.07.21 10:59 |
Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

23.06.21 11:56 |
Betina Zhoteva

Informojnë BE për shkurtimin e buxheteve të mediave publike

Me katër vota “pro” dhe një “abstenim” Këshilli i Mediave Elektronike zgjodhi Betina Zhoteva kryetare të tij. Ky është mandati i dytë njëvjeçar i Zhotevës. Këshilli vendosi t'i dërgojë një letër Komisionit Evropian për shkak të problemit të..

10.05.21 13:12 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |

"Amnesty International" me një diagnozë të pamëshirshme për lirinë e medias në vendin tonë

"Liria e mediave u përkeqësua edhe më shumë kur autoritetet vunë në shënjestër gazetarët dhe kritikët dhe fillian represione kundër protestave anti-qeveritare," thotë Amnesty International në raportin e tyre ndërkombëtar mbi gjendjen e të drejtave..

07.04.21 14:36 |

Ka media të sanksionuara për shpalljen paraprake të rezultateve zgjedhore

KQZ ka sanksionuar disa media për shpalljen e paligjshme të sondazheve me rezultatet zgjedhore. Shkelje të tilla të Kodit Zgjedhor janë konstatuar nga KQZ në internet-faqet e dy botimeve elektronike. Sipas Kodit Zgjedhor shpallja e rezultateve të..

04.04.21 19:47 |

Në fund të fushatës elektorale qytetarët ende hezitojnë në zgjedhjen e tyre

Jemi në fund të fushatës zgjedhore përpara votimit për Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor në Bullgari. Pandemia e bëri fushatën unike, për shkak të të gjitha kufizimeve që rezultojnë prej saj. Sidoqoftë, a arritën në muajin e fundit partitë dhe..

02.04.21 11:12 |

Gjuha e urrejtjes synon njësoj mesazhet mjekësore dhe ato politike

Ditë të numëruara na ndajnë nga zgjedhjet për një parlament të ri, të cilat që të gjithë i përcaktojnë si më të rëndësishme për rrugën, në të cilën  do të ecë vendi ynë gjatë 4 vjetëve të ardhshme. E veçanta tani është se ndaj detyrës me shumë të..

01.04.21 10:12 |

Fillon fushata paraelektorale në Bullgari

Që sot, Bullgaria zyrtarisht është në një garë zgjedhore. Ajo vazhdon 29 ditë dhe përfundon në orën 24.00 në mesnatë më 2 prill 2021, tregon vendimi i Komisionit Qendror Zgjedhor. 24 orë përpara zhvillimit të zgjedhjeve parlamentare më 4 prill..

05.03.21 05:05 |
Всички новини: днес | вчера