Eмисия новини
от 22.00 часа
Betina Zhoteva

Informojnë BE për shkurtimin e buxheteve të mediave publike

Me katër vota “pro” dhe një “abstenim” Këshilli i Mediave Elektronike zgjodhi Betina Zhoteva kryetare të tij. Ky është mandati i dytë njëvjeçar i Zhotevës. Këshilli vendosi t'i dërgojë një letër Komisionit Evropian për shkak të problemit të..

10.05.21 13:12 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |

"Amnesty International" me një diagnozë të pamëshirshme për lirinë e medias në vendin tonë

"Liria e mediave u përkeqësua edhe më shumë kur autoritetet vunë në shënjestër gazetarët dhe kritikët dhe fillian represione kundër protestave anti-qeveritare," thotë Amnesty International në raportin e tyre ndërkombëtar mbi gjendjen e të drejtave..

07.04.21 14:36 |

Ka media të sanksionuara për shpalljen paraprake të rezultateve zgjedhore

KQZ ka sanksionuar disa media për shpalljen e paligjshme të sondazheve me rezultatet zgjedhore. Shkelje të tilla të Kodit Zgjedhor janë konstatuar nga KQZ në internet-faqet e dy botimeve elektronike. Sipas Kodit Zgjedhor shpallja e rezultateve të..

04.04.21 19:47 |

Në fund të fushatës elektorale qytetarët ende hezitojnë në zgjedhjen e tyre

Jemi në fund të fushatës zgjedhore përpara votimit për Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor në Bullgari. Pandemia e bëri fushatën unike, për shkak të të gjitha kufizimeve që rezultojnë prej saj. Sidoqoftë, a arritën në muajin e fundit partitë dhe..

02.04.21 11:12 |

Gjuha e urrejtjes synon njësoj mesazhet mjekësore dhe ato politike

Ditë të numëruara na ndajnë nga zgjedhjet për një parlament të ri, të cilat që të gjithë i përcaktojnë si më të rëndësishme për rrugën, në të cilën  do të ecë vendi ynë gjatë 4 vjetëve të ardhshme. E veçanta tani është se ndaj detyrës me shumë të..

01.04.21 10:12 |

Fillon fushata paraelektorale në Bullgari

Që sot, Bullgaria zyrtarisht është në një garë zgjedhore. Ajo vazhdon 29 ditë dhe përfundon në orën 24.00 në mesnatë më 2 prill 2021, tregon vendimi i Komisionit Qendror Zgjedhor. 24 orë përpara zhvillimit të zgjedhjeve parlamentare më 4 prill..

05.03.21 05:05 |

Propozojnë ndryshime për financimin e mediave publike

Mandatet e drejtorëve të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ dhe të Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ zgjaten nga 3 në 5 vjet. Me përfundimin e mandatit të Drejtorit të Përgjithshëm përfundon edhe mandati i anëtarëve të Bordeve të..

23.02.21 16:52 |

Radio Bullgaria dhe peripecitë e kohës

Gjatë periudhave të ndryshme historike të zhvillimit të vendit tonë programet për jashtë shtetit të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/, të njohura si "Radio Bullgaria, kaluan një sërë sprovash. Çdo gjë filloi më 16 shkurt 1936 - vetëm 13 muaj pasi..

16.02.21 09:46 |

Më 25 janar shënojmë Ditën e Radios Kombëtare Bullgare

Më 25 janar Radioja Kombëtare Bullgare /BNR/ shënon festën e vet. Në këtë ditë në vitin 1935, Kryeministri Penço Zllatev i dërgoi Mbretit Boris III Urdhëresën e Ligjit për Radion të cilën ai e nënshkroi. Kështu, transmetimi u bë pronë e shtetit...

25.01.21 09:05 |
Всички новини: днес | вчера