Eмисия новини
от 01.00 часа

Si fjala e lirë mbeti një ëndërr e parealizuar për demokracinë bullgare

Në Bullgari data 10 nëntor 1989 konsiderohet si fillimi  i tranzicionit nga socializmi drejt demokracisë. Pasojnë 3 dekada të një rregullimi të ngadaltë të shoqërisë bullgare. Gëzimi fillestar dhe shpresa për një jetë më të mirë pak nga pak i lënë..

12.11.20 06:10 |
Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së mbetet në postin e vet

Në mbledhjen e përbashkët sot në Radion Kombëtare Bullgare (BNR) drejtori i medias Andon Balltakov bëri të ditur se do të tërheqë dorëheqjen e vet të parashtruar në Këshillin e Mediave Elektronike. Më 21 tetor Balltakov deklaroi se jep dorëheqje..

30.10.20 16:43 |

Reklamat në mediat digjitale shënojnë rritje gjatë vitit 2020

Për shkak të pandemisë nga Covid-19, pritet që viti 2020 të përfundojë me një ulje prej 10% në shpenzimet e përgjithshme për reklamë në mediat dhe ato të kthehen drejt nivelit nga viti 2018 - rreth 415 milionë leva. Vetëm tek reklamat në mediat digjitale..

18.10.20 06:15 |

Partia Socialiste Bullgare nuk pranon përmendjen e Konventës së Stambollit në rezolutën e PE

Në pozitën e Këshillit Kombëtar të Partisë Socialiste Bullgare (PSB) në opozitë cilësohen si të papranueshme apelet për ratifikimin e Konventës së Stambollit në rezolutën e Parlamentit Evropian për superioritetin e ligjit tek ne. PSB e konsideron..

11.10.20 15:56 |

Eurodepuetët janë duke shqyrtuar sot protestat në Bullgari

Në lidhje me protestat antiqeveritare në Bullgari që po vazhdojnë tashmë disa muaj sot në orën 20.00 (orë bullgare) eurodeputetët do të shqyrtojnë rezolutën për Bullgarinë, e cila do të votohet më 8 tetor, transmetoi korrespondentja e BNR-së në..

05.10.20 19:10 |

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në media, evidentoi Komisioni Evropian

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në mediat theksohet në raportin e parë të Komisionit Evropian për superioritetin e ligjit në shtetet anëtare të BE-së. Në dokument shprehet shqetësim lidhur me përndjekjen e korrupsionit në..

30.09.20 16:14 |

Një raport i KE-së konstatoi rrezik të lartë për pavarësinë e mediave në Bullgari

Bullgaria është ndër shtetet, ku vëzhgohet rrezik i konsiderueshëm për shumëllojshmërinë е përmbajtjes mediatike, si dhe ndër ato, ku ka rrezik të madh nga ndërhyrja e biznesit dhe pronarëve në punën e mediave. Këtë e tregon një raport për gjendjen..

23.07.20 16:39 |

Sipas bullgarëve lajmet e BNR-së janë më të besueshmet

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është media, në të cilën bullgarët kanë besim më të madh, tregon raporti për vitin 2020 i Institutit për studimin e gazetarisë “Reuters” pranë një nga universitetet e Oksfordit. Mediat publike në Bullgari BNR dhe..

16.06.20 11:20 |
Vezhdi Rashidov

Pushtetarët dhe opozita kishin debate për lirinë e fjalës

Parlamenti miratoi raportin për punën e Këshillit të Mediave Elektronike gjatë vitit 2019. Opozita kritikoi veprimtarinë e Këshillit, duke e vërë theksin tek vendi i 111 i Bullgarisë për lirinë e fjalës dhe nevojat për një Ligj të ri për radion dhe..

11.06.20 17:33 |

Na duhen njohuri për mediat digjitale, që të mos na manipulojnë lehtë

Mënyra e drejtë dhe e sigurt e përdorimit të medieve është një pjesë prej njohurive dhe aftësive digjitale, për të cilat ka nevojë çdo njeri në mënyrë që të jetë mjaft kritik ndaj informacionit dhe të mos bëhet pjesë e zinxhirit të përhapjes së..

06.06.20 06:50 |
Всички новини: днес | вчера