Eмисия новини
от 19.00 часа
Presidenti Rumen Radev

Presidenti Radev: Vetëm mediat e lira mund të përballojnë kërcënimet ndaj demokracisë

Vetëm mediat e lira dhe të pavarura politikisht dhe ekonomikisht mund t'u kundërvihen proceseve të rrezikshme, të cilat kërcënojnë demokracinë. Këtë e deklaroi presidenti Rumen Radev në një takim me drejtorin e përgjithshëm të Deutsche Welles Peter..

15.10.19 18:18 |

Bullgaria – Maqedonia e Veriut: mediat kundër gjuhës së urrejtjes

Një prej kushteve të Sofjes për ta përkrahur integrimin e Maqedonisë së Veriut në BE është që mediat maqedonase ta ndërpresin gjuhën e urrejtjes kundër Bullgarisë. Në Traktatin e Fqinjësisë së Mirë, Bashkëpunimit dhe Miqësisë thuhet se mediat në dy..

11.10.19 16:20 |

Përkrahësit e drejtorit të Radios Kombëtare Bullgare u takuan me Këshillin për Mediat Elektronike

Punonjës në degët e ndryshme të Radios Kombëtare Bullgare zhvilluan përpara godinës së Këshillit për Mediat Elektronike një aksion në shenjë të moskënaqësisë nga vendimi i rregullatorit të mediave që të shqyrtojë gjatë javës së ardhshme projektin..

03.10.19 13:52 |

Nëpunësit e BNR-së protestuan kundër dorëheqjes së kërkuar të drejtorit të medias

Nëpunësit e Radios Kombëtare Bullgare (BNR) protestuan para ndërtesës së medias duke shprehur pakënaqësinë e tyre për shkak të vendimit të Këshillit për Mediat Elektronike për të kërkuar dorëheqjen e drejtorit Svetosllav Kostov. Protestuesit bënë..

30.09.19 11:20 |
Ministri Mlladen Marinov

Bullgaria hedh poshtë pohimet për keqtrajtim të refugjatëve në kufirin me Turqinë

Bullgaria hodhi poshtë informacionet e publikuara në disa media gjermane dhe britanike, të cilat citojnë një hetim gazetaresk, sipas të cilit qëndrimi ndaj refugjatëve në Bullgari, Hungari dhe Greqi është i keq. Në këto media Agjencisë së BE-së për..

06.08.19 16:28 |

Bullgaria është në vend të 111 për nga liria e mediave

Bullgaria mbetet në pozicionin e 111 ndër 180 shtetet që janë përfshirë në Indeksin e Reporterëve pa Kufij për lirinë mediatike. Në përshkrimin për shtetin tonë është shkruar se “Ujditë ndërmjet mediave, pushtetit dhe oligarkëve mbeten pa ndryshime,..

18.04.19 19:23 |

Forca e mediave publike është në informacionin e besueshëm

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është mikpritës i Radio-asamblesë së 25-të të Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve (BERT) (EBU). Ai është themeluar në vitin 1950 dhe është asociacioni më i madh profesional, i cili bashkon 73 media publike nga..

12.04.19 15:34 |

Cveta Karajançeva bisedoi me presidentin e Bashkimit të Transmetuesve Evropianë

Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva diskutoi me presidentin e Bashkimit të Transmetuesve Evropianë (EBU), i cili është edhe drejtor i përgjithshëm i BBC-së Tony Hall, për rolin e mediave publike në Bullgari dhe në Bashkimin Evropian...

11.04.19 10:10 |
Doc. Bojan Znepollski

Gjuha e propagandës në mediat – kundër Evropës dhe Amerikës, mungon kritika ndaj Rusisë

Materialet e propagandës në mediat janë shtuar 30 herë që nga viti 2013 deri në fund të vitit të kaluar, sipas Fondacionit për studime humanitare dhe sociale. Në studimin e saj “Propaganda antidemokratike në Bullgari” organizata në dukje katër tema..

02.05.17 14:32 |

10 vjet Bullgaria në BE – përfitime dhe sfida

10 vjet Bullgaria në Bashkimin Evropian – se si duket shteti ynë sot? Vazhdojmë të jemi më të varfrit në më të korruptuarit dhe pavarësisht nga niveli i lartë i mirëbesimit të bullgarëve në institucionet evropiane, përfitimet nga anëtarësia jonë, akoma..

03.04.17 13:59 |
Всички новини: днес | вчера