Eмисия новини
от 23.00 часа

Sfidat para arsimit gazetaresk përmes shikimit të studentëve nga Evropa Juglindore

Revolucioni teknologjik, kriza ekonomike dhe roli gjithnjë e më i madh i rrjeteve sociale janë ndër sfidat kryesore për mediat tradicionale. Për të inkurajuar dialogun për këto tema aktuale, Programi Mediatik i Fondacionit “Konrad Adenauer” organizoi më..

30.03.17 16:15 |

Remisioni i lajmeve – shtëpia e lajmeve të mira

Gjendja e mjedisit mediatik tek ne shtron gjithnjë e më shumë pikëpyetje. Prona dhe interesat e paqarta, të cilave u shërbejnë jo pak media, minon besimin e njerëzve në to. Prandaj fushata “Remisioni i lajmeve” vjen si përgjigje të shumicës së rasteve..

10.03.17 14:38 |

“Delete” nuk është fundi...

Bullgarja Mihaella Llakova është mes përfaqësuesve më interesant të artit të mediаve në Holandë. Ajo përfundon degën e skenografisë në Akademinë shtetërore të artit të teatrit dhe të filmit gjatë vitit 2011, kurse pak më vonë vjen dhe “ ndryshimi në..

25.01.17 11:19 |
“Qytetarët e kanë fjalën” – iniciativa e presidentit Rosen Plevneliev për dialog me shoqërinë civile.

Rosen Plevneliev: “Gazetaria objektive dhe e lirë është baza e demokracisë”

Mediat e pavarura dhe objektive janë vlera kryesore e demokracisë. Dhe ato duhet zhvilluar, përfshiu me anë të përpjekjeve të qëllimshme të shtetit. Këtë e deklaroi presidenti Rosen Plevneliev në takimin me qytetarët kushtuar problemeve dhe së ardhmes të..

28.11.13 13:14 |

Temat tabu në mediat online bullgare

Tema më pak e diskutuar në sajtet bullgare gjatë vitit të kaluar ishte financimi i mediave – nga shteti dhe nga fondacionet e huaja. Këtu përfshihet dhe financimi i mediave regjionale. Këtë e tregojnë rezultatet e projektit “Temat tabu në mediat online..

22.10.13 11:02 |
Komisionerja për agjendën digjitale, znj. Neli Krus

Vizita e Neli Krusit në Sofje – midis digjitalizimit dhe transparencës së mediave

Zëvendëspresidentja e Komisionit Evropian dhe komisionere mbi teknologjitë shifrore Neli Krus (Neelie Kroes) vizitoi Bullgarinë si një pjesë nga harta e saj rrugore për vizionin digjital të Evropës. Qeverisja elektronike, interneti me bandë të gjerë,..

21.09.12 12:28 |

Rritet interesi i bullgarëve ndaj mediave

Pavarësisht nga kriza ekonomike, tregu i mediave është një nga tregjet me zhvillim më të shpejt në Bullgari, është e bindur Mira Radeva, drejtoresh e Institutit për studime sociale dhe të marketingut MBMD. Sipas saj kjo i dedikohet zgjedhjeve presidenciale..

12.07.11 11:10 |

Gazetarët e rinj dhe mesazhet mediatike

Gazetarët e rinj sot kanë një sedër të lartë, si përfaqësues të vërtetë të pushtetit të katërt. Krahas kësaj ata shprehin mendime të balancuara dhe objektive. Këtë e tregon doc. dr. Liljana Andreeva, pedagoge shumëvjeçare të gazetarisë dhe lidhjeve me..

11.08.10 11:23 |
“Është me një rëndësi të madhe për mediat publike të disponojnë me mjete të mjaftueshme, të cilët t’u lejojnë të përgatisin transmetime të rëndësishme, të cilat të jenë në dobi të shoqërisë”, deklaroi Allën Xhouns (majtas) – përfaqësues i Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve, gjatë kohës së tryezës së rrumbullakët, e cila u zhvillua në Radion Kombëtare Bullgare.

Kriza preku dhe sektorin e mediave

Analizatorët janë kategorikë se për vit të tetë të radhës vihet re një kufizim i lirisë së fjalës nëpër botë, në këtë numër dhe në vendet nga Bashkimi Evropian. Sipas raportit të organizatës joqeveritare Freedom House për vitin 2009 Bullgaria është në..

26.05.10 11:46 |
Zoti Shanzi Li, zëvendëspresident i Grupit të mediave të Shangait: “Shpresojmë se Radioja Kombëtare Bullgare do të jetë partneri jonë në Bullgari.”

Radioja Kombëtare Bullgare në partneritet me Grupin e mediave të Shangait

Për një vizitë zyrtare në Radion Kombëtare Bullgare qe një delegacion i Grupit të mediave të Shangait. Në përbërjen e tij hyjnë menaxherët administrativë, specialistë të radios digjitale dhe të së drejtës së autorit, si dhe zëvendëskryeredaktori i botimit..

20.10.09 12:34 |
Всички новини: днес | вчера