Eмисия новини
от 19.00 часа

Temat tabu në mediat online bullgare

Tema më pak e diskutuar në sajtet bullgare gjatë vitit të kaluar ishte financimi i mediave – nga shteti dhe nga fondacionet e huaja. Këtu përfshihet dhe financimi i mediave regjionale. Këtë e tregojnë rezultatet e projektit “Temat tabu në mediat online..

22.10.13 11:02 |
Komisionerja për agjendën digjitale, znj. Neli Krus

Vizita e Neli Krusit në Sofje – midis digjitalizimit dhe transparencës së mediave

Zëvendëspresidentja e Komisionit Evropian dhe komisionere mbi teknologjitë shifrore Neli Krus (Neelie Kroes) vizitoi Bullgarinë si një pjesë nga harta e saj rrugore për vizionin digjital të Evropës. Qeverisja elektronike, interneti me bandë të gjerë,..

21.09.12 12:28 |

Rritet interesi i bullgarëve ndaj mediave

Pavarësisht nga kriza ekonomike, tregu i mediave është një nga tregjet me zhvillim më të shpejt në Bullgari, është e bindur Mira Radeva, drejtoresh e Institutit për studime sociale dhe të marketingut MBMD. Sipas saj kjo i dedikohet zgjedhjeve presidenciale..

12.07.11 11:10 |

Gazetarët e rinj dhe mesazhet mediatike

Gazetarët e rinj sot kanë një sedër të lartë, si përfaqësues të vërtetë të pushtetit të katërt. Krahas kësaj ata shprehin mendime të balancuara dhe objektive. Këtë e tregon doc. dr. Liljana Andreeva, pedagoge shumëvjeçare të gazetarisë dhe lidhjeve me..

11.08.10 11:23 |
“Është me një rëndësi të madhe për mediat publike të disponojnë me mjete të mjaftueshme, të cilët t’u lejojnë të përgatisin transmetime të rëndësishme, të cilat të jenë në dobi të shoqërisë”, deklaroi Allën Xhouns (majtas) – përfaqësues i Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve, gjatë kohës së tryezës së rrumbullakët, e cila u zhvillua në Radion Kombëtare Bullgare.

Kriza preku dhe sektorin e mediave

Analizatorët janë kategorikë se për vit të tetë të radhës vihet re një kufizim i lirisë së fjalës nëpër botë, në këtë numër dhe në vendet nga Bashkimi Evropian. Sipas raportit të organizatës joqeveritare Freedom House për vitin 2009 Bullgaria është në..

26.05.10 11:46 |
Zoti Shanzi Li, zëvendëspresident i Grupit të mediave të Shangait: “Shpresojmë se Radioja Kombëtare Bullgare do të jetë partneri jonë në Bullgari.”

Radioja Kombëtare Bullgare në partneritet me Grupin e mediave të Shangait

Për një vizitë zyrtare në Radion Kombëtare Bullgare qe një delegacion i Grupit të mediave të Shangait. Në përbërjen e tij hyjnë menaxherët administrativë, specialistë të radios digjitale dhe të së drejtës së autorit, si dhe zëvendëskryeredaktori i botimit..

20.10.09 12:34 |
Всички новини: днес | вчера