Eмисия новини
от 04.00 часа

Një raport nga vëzhgimi i zgjedhjeve provokoi rregullatorin mediatik të takohet me OSBE-në

Këshilli i Mediave Elektronike do të kërkojë një takim urgjent me Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) për shkak të një raporti me përfundime paraprake të organizatës nga vëzhgimi i zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11..

12.08.21 18:07 |

Intimidation attempt is one of reasons behind resignation of former BNR Director General Andon Baltakov

Three factors have motivated the decision of former director general of the Bulgarian National Radio, Andon Baltakov to resign. In an interview with Dnevnik, he said that the first was related to his personal security and an attempt that was made..

06.08.21 16:18 |

Nuk është Bullgaria ajo e cila bllokon rrugën e Shkupit drejt BE

Pasi doli nga seksioni zgjedhor Presidenti Rumen Radev u pyet nga një gazetar maqedonas në se parlamenti i ri do të ndryshojë politikën e Bullgarisë ndaj Shkupit. Politika e Bullgarisë nuk varet cila qeveri do të jetë në pushtet dhe cili parlament...

11.07.21 17:51 |
Prof. Velisllav Minekov

Shteti ka financuar media private

Ligji për Radion dhe Televizionin duhet të ndryshojë. Presqë parlamenti i ri ta bëjë këtë, thirri Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov në programin Horizon të BNR. “Ne nuk mund të flasim për media private në Bullgari. Të gjithë ata e mbajnë veten..

08.07.21 10:59 |
The BNR building

BNR still most trusted media brand in Bulgaria

The Bulgarian National Radio, BNR, is once again the most trusted media brand in Bulgaria, according to the Reuters media digital news report for 2021. The biggest share of Bulgarians – 72% trust the news on BNR, the report indicates,..

23.06.21 12:12 |
Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

23.06.21 11:56 |
Velislav Minekov

Discussion to raise questions about media ownership and funding

The Ministry of Culture organises a discussion on the topic of "The State and Media", which will launch a public monitoring on topics such as media ownership, transparent public funding, freedom of expression and protection of journalists. Caretaker..

15.06.21 06:20 |

BNT complains over censorship coming from a minister

In recent days the Bulgarian National Television - BNT has been subjected to an unprecedented attack by the executive power. The Minister of Culture in the caretaker cabinet has accused the journalists of BNT of violating the law, of a possible..

08.06.21 11:13 |
Betina Zhoteva

Informojnë BE për shkurtimin e buxheteve të mediave publike

Me katër vota “pro” dhe një “abstenim” Këshilli i Mediave Elektronike zgjodhi Betina Zhoteva kryetare të tij. Ky është mandati i dytë njëvjeçar i Zhotevës. Këshilli vendosi t'i dërgojë një letër Komisionit Evropian për shkak të problemit të..

10.05.21 13:12 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |
Всички новини: днес | вчера