Eмисия новини
от 04.00 часа
Dimitrina Petrova

Study shows high distrust in media

The level of distrust in Bulgarian media is very high, but it is even higher among vulnerable groups. This is the main conclusion of the project "Media Independence and Access to Information in Relation to Covid-19 in Bulgaria",..

13.04.21 10:36 |

Media regulator: BNR respects principle of pluralism

The Bulgarian National Radio fulfills its public mission and complies with the requirement of the Radio and Television Act for pluralism of presented views. This is seen in the conclusions of the Council for Electronic Media on the..

08.04.21 14:47 |

"Amnesty International" me një diagnozë të pamëshirshme për lirinë e medias në vendin tonë

"Liria e mediave u përkeqësua edhe më shumë kur autoritetet vunë në shënjestër gazetarët dhe kritikët dhe fillian represione kundër protestave anti-qeveritare," thotë Amnesty International në raportin e tyre ndërkombëtar mbi gjendjen e të drejtave..

07.04.21 14:36 |

Ka media të sanksionuara për shpalljen paraprake të rezultateve zgjedhore

KQZ ka sanksionuar disa media për shpalljen e paligjshme të sondazheve me rezultatet zgjedhore. Shkelje të tilla të Kodit Zgjedhor janë konstatuar nga KQZ në internet-faqet e dy botimeve elektronike. Sipas Kodit Zgjedhor shpallja e rezultateve të..

04.04.21 19:47 |

Në fund të fushatës elektorale qytetarët ende hezitojnë në zgjedhjen e tyre

Jemi në fund të fushatës zgjedhore përpara votimit për Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor në Bullgari. Pandemia e bëri fushatën unike, për shkak të të gjitha kufizimeve që rezultojnë prej saj. Sidoqoftë, a arritën në muajin e fundit partitë dhe..

02.04.21 11:12 |

Gjuha e urrejtjes synon njësoj mesazhet mjekësore dhe ato politike

Ditë të numëruara na ndajnë nga zgjedhjet për një parlament të ri, të cilat që të gjithë i përcaktojnë si më të rëndësishme për rrugën, në të cilën  do të ecë vendi ynë gjatë 4 vjetëve të ardhshme. E veçanta tani është se ndaj detyrës me shumë të..

01.04.21 10:12 |

Fillon fushata paraelektorale në Bullgari

Që sot, Bullgaria zyrtarisht është në një garë zgjedhore. Ajo vazhdon 29 ditë dhe përfundon në orën 24.00 në mesnatë më 2 prill 2021, tregon vendimi i Komisionit Qendror Zgjedhor. 24 orë përpara zhvillimit të zgjedhjeve parlamentare më 4 prill..

05.03.21 05:05 |

Propozojnë ndryshime për financimin e mediave publike

Mandatet e drejtorëve të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ dhe të Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ zgjaten nga 3 në 5 vjet. Me përfundimin e mandatit të Drejtorit të Përgjithshëm përfundon edhe mandati i anëtarëve të Bordeve të..

23.02.21 16:52 |

Radio Bullgaria dhe peripecitë e kohës

Gjatë periudhave të ndryshme historike të zhvillimit të vendit tonë programet për jashtë shtetit të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/, të njohura si "Radio Bullgaria, kaluan një sërë sprovash. Çdo gjë filloi më 16 shkurt 1936 - vetëm 13 muaj pasi..

16.02.21 09:46 |

Problems plaguing Bulgarian judiciary are systemic

The role of the Prosecutor General, his accountability and criminal responsibility is not the only problem of the justice system in Bulgaria and the fight against corruption . This was what U.S. Embassy Resident Legal Advisor Jessica Kim has said...

28.01.21 16:11 |
Всички новини: днес | вчера