Eмисия новини
от 05.00 часа

Bulgaria ranks 111th in media freedom chart

Bulgaria remains 111th among 180 countries in the media freedom report of the Reporters Without Borders non-governmental organization. The report shows that the media situation in Bulgaria has not improved despite great international pressure...

21.04.20 15:25 |

Bojko Borisov i ftoi “Reporterët pa kufij” që të propozojnë masa për garantimin e lirisë mediatike

Kryeministri Bojko Borisov ka ftuar përfaqësues të organizatës “Reporterët pa kufij” për të marrin pjesë me propozime për ndryshime në legjislacionin bullgar, të cilat do të garantojnë pavarësinë mediatike dhe të drejtën e shoqërisë bullgare të..

03.12.19 16:19 |
Kryetari i Asociacionit të Mediave Bullgare nëpër Botë dhe drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare Maksim Minçev mbylli zyrtarisht Takimin e 15-të Botëror të Mediave Bullgare, i cili u mbajt në Tiranë

Takimi botëror i mediave bullgare vuri në rendin e ditës çështje kyçe për diasporën bullgare

Në më se 40 shtete nga Evropa, Amerika Veriore dhe Jugore botohen gazeta, revista dhe ueb sajte të cilët janë të orientuara ndaj diasporës bullgare. Përfaqësues të tyre bashkë me gazetarë nga Bullgaria, diskutuan në kryeqytetin e Shqipërisë Tiranë..

25.11.19 14:25 |

Në Tiranë fillon Takimi Botëror i Mediave Bullgare

"Mediat dhe prioritetet kombëtare"– me këtë moto do të zhvillohet Takimi i XV-të i Mediave Bullgare, i organizuar nga Agjencia Telegrafike Bullgare dhe Asociacioni i Mediave Bullgare në Botë nga 22 deri më 25 nëntor në kryeqytetin shqiptar..

22.11.19 14:01 |
Maksim Minçev

Tirana do të jetë organizatore e Takimit të 15-të Botëror të Mediave Bullgare

Kryeqyteti  i Shqipërisë Tiranë do të jetë mikpritës i Takimit të 15-të Botëror të Mediave Bullgare. Sivjet takimi do të mbahet nga 22 deri më 25 nëntor, ndërsa partnerët kryesorë janë Agjencia Telegrafike Shqiptare dhe Radio Televizioni Shqiptar. Tema e..

19.11.19 16:33 |
Radan Kënev

Për ryshfetet që jepen në mediat përdoren madje fonde nga BE-ja

Eurodeputeti bullgar Radan Kënev tregoi arsyet, të cilat çojnë në ambientin e pasigurt për gazetarët në Bullgari. Këto janë censura, vetë-censura e pronarëve të mediave, të cilët janë gati të largojnë nga puna gazetarët e tyre më të mirë, presioni..

14.11.19 11:50 |
MEP Radan Kanev

The media get bribed even with EU money: Radan Kanev

There are various reasons for the impunity of the attacks against journalists . These are the censorship in the media, the self-censorship of the media owners who are ready to dismiss even their best journalists to protect themselves from the..

14.11.19 11:42 |

Bulgarians do not trust public media much, but still need them

Bulgarians do not trust public media, but they see them as something needed, as they get informed by them on a daily basis, results of a study by the Conrad Adenauer Foundation, conducted in 10 countries in Southeast Europe, show. About 81% of..

07.11.19 18:10 |

Bullgarët nuk u besojnë mediave publike, por kanë nevojë për to

Bullgarët nuk u besojnë mediave publike, por mendojnë se janë të nevojshme sepse informohen çdo ditë prej tyre. Këtë e tregon një anketim i Fondacionit “Konrad Adenauer” zhvilluar në 10 vende të Evropës Juglindore. 81 për qind prej bullgarëve i konsiderojnë..

07.11.19 17:02 |
Presidenti Rumen Radev (majtas) me Jamie Fly

Presidenti bullgar u takua me drejtorin e “Evropës së Lirë”

Presidenti Rumen Radev u takua me Drejtorin ekzekutiv të “Evropës së Lirë” Jamie Fly. Ata biseduan për mjedisin mediatik në Bullgari dhe lirinë e fjalës. Radev nënvizoi se standardet profesionale dhe gazetaria mund të ekzistojnë vetëm në mediat e lira,..

30.10.19 19:02 |
Всички новини: днес | вчера