Eмисия новини
от 17.00 часа

Po zgjerojnë Metronë e Sofjes

Ka filluar zgjerimi i ri i metrosë në Sofje. Ndërtimi i trasesë prej 3 km do të zgjasë 3 vjet dhe do të kushtojë 109 milionë euro. 40 000 njerëz në ditë do të përdorin segmentin e ri për të udhëtuar, dhe metroja do të transportojë 450 000 njerëz në..

21.03.22 13:07 |

Komisioni Evropian nuk e ka vlerësuar ende planin e rimëkëmbjes së Bullgarisë

Kërkesa e Bullgarisë për të zgjatur afatin e vlerësimit të planit të rimëkëmbjes dhe zhvillimit me akoma një muaj është marrë nga Komisioni Evropian dhe së shpejti do të jepet një përgjigje, vë në dukje një burim nga Komisioni për BNR. Plani i..

15.02.22 11:48 |

24 vjet metro në Sofje

Metroja e Sofjes shënon 24 vjet nga vënia në shfrytëzim e seksionit të parë prej pesë stacionesh. Treni i parë i metrosë metropolitane u nis më 28 janar 1998, në një rrugë me një gjatësi prej 6.4 km. Ndërtimi i pesë stacioneve të para filloi në..

28.01.22 18:04 |

Për të gjashtin vit radhazi në Sofje zhvillohet nisma "Poezia në metro"

A ka vend për poezinë në jetën tonë të përditshme, plot frika dhe kufizime? Duket edicioni i gjashtë i nismës “Poezia në metro” i jep një përgjigje të qartë kësaj pyetjeje. Nga data 8 nëntor deri më 20 dhjetor, Instituti i Kulturës i Polonisë..

08.11.21 12:43 |

Një segment prej linjës së tretë të metros është i mbyllur për remont disa muaj pas hapjes së saj

Linja e tretë e metrosë së Kryeqytetit në segmentin mes stacioneve “Teatrallna” dhe “Haxhi Dimitër” është e mbyllur, bëri të ditur Stojan Bratoev, drejtori i “Metropoliten” Për shërbimin e pasagjerëve në segmentin midis dy stacioneve janë..

20.01.21 14:51 |

Linja e tretë e metrosë në Sofje nuk do të punojë këtë fundjavë

Për shkak të përgatitjes së një software-i të ri të shtunën dhe dielën linja e tretë e metrosë nuk do të punojë, bëri të ditur reporterja e programit Horizont të BNR-së Evelina Stojanova. Në trase do të testohen 10 trena pa pasagjerë. Të dhënat e..

12.12.20 09:36 |

Vihet në shfrytëzim linja e tretë e metrosë së Sofjes

Që nga 26 gushti vihet në shfrytëzim linja e tretë e metrosë së Sofjes , e cila do të lidhë lagjet “Haxhi Dimitër” dhe “Krasno Sello”. Vlera e projektit është 498 mln euro financim kombëtar dhe evropian. Për të garantuar sigurinë e udhëtarëve në..

26.08.20 10:28 |
Jordanka Fandëkova

Linja e tretë e metrosë do të vihet në shfrytëzim deri në fund të gushtit

8 kilometrat e para të vijës së tretë të metrosë së kryeqytetit do të vihen në shfrytëzim deri në fund të gushtit siguroi kryetarja e bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Është gati edhe një pjesë tjetër nga 4 kilometra në lagjen “Ovça Kupell” ku..

16.08.20 11:22 |

Gjatë muajit gusht starton linja e tretë e metrosë

Pritet që deri në fund të gushtit të startojë pjesërisht linja e tretë e metrosë. Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov, dukе inspektuar ndërtimin. Një kilometër prej linjës së re të Sofjes kushton 4- mln euro, derisa në shtetet e tjera..

08.06.20 07:53 |

Sofja me rezultate rekorde ekonomike dhe pamje evropiane

Motoja e kryeqytetit bullgar Sofja është “Ritet por nuk plaket”. Kjo moto nuk pranohet në mënyrë të njëanshme nga shumica dhe bile është shkak për shaka dhe tallje në lidhje me faktin se, “Rritet, por nuk bëhet më i mirë për të jetuar”, “Rritet por nuk..

28.12.16 12:11 |
Всички новини: днес | вчера