Eмисия новини
от 14.00 часа
Sllavi Trifonov

“Ka një popull të tillë” ofron qeverinë e tyre eksperte

“Ka një popull të tillë” (ITN) nuk do të formojë një koalicion, por do t'i propozojë parlamentit një qeveri të vet, njoftoi udhëheqësi i partisë Sllavi Trifonov. “Ne nuk do të bëjmë një koalicion me GERB, DPS dhe BSP. Nga ana tjetër partitë e..

12.07.21 12:56 |
Evgenij Bakërxhiev

Një nga udhëheqësit e ndryshimeve demokratike në Bullgari vdiq

Në moshën 66 vjeç vdiq Evgenij Bakërxhiev. Ai lindi më 10 shkurt 1955 në Sofje. U diplomua në Institutin e Lartë të Arkitekturës dhe Inxhinierisë së Ndërtimit. Që nga viti 1995 është në krye të Bashkimit të Forcave Demokratike Sofje dhe kryetari i..

30.06.21 09:51 |

Rumen Radev: Ministrat me bindje të ndryshme politike mund të bashkohen rreth parimeve

Kabineti i përkohshëm vërtetoi se ministrat me bindje të ndryshme politike mund të bashkohen rreth parimeve, përparësive dhe vlerave të qarta, tha Presidenti Rumen Radev në një takim pune me ambasadorët e BE, Zvicrës dhe Shteteve të Bashkuara...

16.06.21 16:38 |
Velisllav Minekov

Ministri i Kulturës njoftoi për abuzime

Ministri i përkohshëm i Kulturës Prof. Velisllav Minekov tha në një konferencë shtypi se ai do të sinjalizojë prokuroritë bullgare dhe evropiane për rinovimin e Sheshit Largo në Sofje, ndërtimin e galerisë Kvadrat 500 dhe të kalasë në Jajllata, të..

08.06.21 13:23 |

BNT u ankua nga censura e një ministri

Ditët e fundit Televizioni Kombëtar Bullgar - BNT i është nënshtruar një sulmi të paparë nga pushteti ekzekutiv. Ministri i Kulturës në qeverinë e përkohshme akuzoi gazetarët e BNT për shkelje të ligjit, për një krim të mundshëm dhe për rrezikimin..

08.06.21 11:22 |

Një shef sigurie i shkarkuar nga detyrat do të padisë shtetin

Ministrit të përkohshëm të Brendshëm Bojko Rashkov iu hoq hyrja në informacionin e klasifikuar sepse ai përhapte një informacion të tillë, tha zëvendëskryetari i shkarkuar i Agjencisë Shtetërore për Sigurinë Kombëtare Nedjallko Nedjallkov. Qasja e..

01.06.21 13:37 |

Eurodeputetë bullgarë ankohen për qeverinë e përkohshme

6 eurodeputetë nga GERB/​​SDS u dërguan një letër kolegëve të tyre në Parlamentin Evropian dhe Komisionerëve Evropianë. Ata theksojnë se qeveria e përkohshme e Bullgarisë vepron si ekipi zgjedhor i Presidentit Rumen Radev. “Metodat e..

31.05.21 10:54 |
Janaki Stoillov

Ministri i Drejtësisë kërkon monitorim të Prokurorisë dhe Gjykatës Speciale

Këshilli i Lartë Gjyqësor nuk votoi për Deklaratën e propozuar kundër mbylljes së planifikuar të Prokurorisë dhe Gjykatës Speciale. Ministri i përkohshëm i Drejtësisë, Janaki Stoillov, është edhe kryetar i Këshillit, por pa të drejtë vote. Ai..

13.05.21 12:54 |
Maja Manollova

Sinjalet nga Komisioni i Auditimit u dërguan në kabinetin provizor

Sinjalet e marra në Komisionin Parlamentar për Rishikimin e qeverisjes së deritanishme u dërguan te ministrat e përkohshëm. Kjo u njoftua nga kryetarja e komisionit Maja Manollova. “Ne presim që puna për sqarimin se si paratë e taksapaguesve..

11.05.21 17:56 |
Rumen Radev dhe Daniell Mitov

Presidenti i dorëzoi GERB-SDS mandat për të formuar qeveri

Presidenti Rumen Radev dorëzoi një mandat eksplorues për të formuar një qeveri grupit më të madh parlamentar, GERB-SDS. Kryeministri i caktuar DanielL Mitov ka shtatë ditë për të provuar të formojë një qeveri e cila të marrë mbështetjen..

20.04.21 13:49 |
Всички новини: днес | вчера