Eмисия новини
от 07.00 часа

Shteti dëshiron të negociojë me “Llukoill” për uljen e çmimeve të karburantit

Ministria e Energjetikës do të propozojë që qeveria të lëshojë një kredi prej 400 milionë euro për kompaninë shtetërore “Bullgargaz”, tha për BNT ministri përkatës Rosen Hristov. Synimi është që “Bullgargaz” të dalë në treg për financimin publik..

11.08.22 11:18 |
 Ivan Demerxhiev

Ministria e Brendshme do të luftojë kundër blerjes së votës, krimit në familje dhe sigurisë rrugore

Prioriteti kryesor në punën e Ministrit të Punëve të Brendshme në detyrë, Ivan Demerxhiev, do të jetë vazhdimi i luftës kundër votës së blerë në zgjedhje. Theksi do të jetë gjithashtu në garantimin e sigurisë rrugore. “Situata është..

08.08.22 16:38 |
Nikolla Stojanov

Ministri i Ekonomisë premtoi të ndihmojë, jo të pengojë biznesin

Ministria e Ekonomisë po kryen një anketë mes bizneseve për konsumin e gazit gjatë muajve të dimrit. Rezultatet do t’i raportohen shtabit të krizës për të ndihmuar vendimet e qeverisë për sigurimin dhe shpërndarjen e furnizimeve. Këtë e bëri të..

08.08.22 16:31 |
Stanisllav Ballabanov

ITN: Kur është fjala për mafien - mafia është në Ndryshimin

Në një konferencë të posaçme për shtypin nga “Ka një popull të tillë” (ITN), akuzuan në tradhti 5 deputetët e shkëputur dhe Ministrin e Sportit Radostin Vasilev. Para mediave u lëshua një regjistrim i një bisede telefonike mes Vasilev dhe..

13.06.22 21:16 |
Toshko Jordanov

Këshilli i koalicionit qeverisës nuk zgjidhi mosmarrëveshjet e brendshme

Formacionet e koalicionit të katërpalësh në pushtet mbajtën Këshillin e Koalicionit. Kryetari i “Ka një popull të tillë” Toshko Jordanov deklaroi pas këshillit se partia nuk do të heqë dorë nga kandidati për guvernator të Bankës Popullore..

11.04.22 10:49 |

A do të arrijë Plani i Rimëkëmbjes t’i japë shtysë ekonomisë bullgare?

Plani bullgar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë u miratua përfundimisht nga Brukseli, njoftoi Kryeministri Kirill Petkov, duke e caktuar si “një plan shumë i mirë dhe punues” që do të kontribuojë për garantimin e sigurisë energjetike të vendit. Theks..

11.04.22 07:15 |

Ministria e Arsimit publikoi mësime dhe manuale falas në internet

Ministria e Arsimit krijoi një katalog online falas me mbi 10 500 mësime edukative, video, lojëra, simulime softuerësh dhe fotografi. Ato mund të shfrytëzohen lirshëm nga mësuesit, nxënësit dhe prindërit e tyre dhe mund të kombinohen për të krijuar..

17.12.21 12:28 |

Ministria e Arsimit dhe e Shkencës është duke pritur testet e premtuara për të rikthyer nxënësit e mëdhenj në mësim

Nxënësit nga klasa e 5-të deri në klasën e 12-të do të kthehen në shkollë kur të mbërrijnë testet e premtuara nga Ministria e Shëndetësisë për zbulimin e koronavirusit, tha për bTV ministri i Arsimit, Prof. Nikollaj Denkov. Aktualisht ka rreth 400..

30.11.21 15:37 |
Universiteti në qytetin Ruse

Procedura për aplikimin e bullgarëve nga jashtë në universitetet bullgare po ndryshon

Ministria e Arsimit dhe e Shkencës po përgatit ndryshime në dekretin për realizimin e veprimtarisë arsimore ndër bullgarët jashtë vendit. Ndoshta njëra prej tyre do të lidhet me aplikimin për programet master. Po diskutohet mundësia që shkalla..

08.10.21 14:55 |
Sllavi Trifonov

“Ka një popull të tillë” ofron qeverinë e tyre eksperte

“Ka një popull të tillë” (ITN) nuk do të formojë një koalicion, por do t'i propozojë parlamentit një qeveri të vet, njoftoi udhëheqësi i partisë Sllavi Trifonov. “Ne nuk do të bëjmë një koalicion me GERB, DPS dhe BSP. Nga ana tjetër partitë e..

12.07.21 12:56 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна