Eмисия новини
от 16.00 часа

Për jetën e bullgarëve në Shqipëri

Këto ditë tërë Evropa ndjek me shqetësim situatën në Shqipëri pas tërmetit të tmerrshëm më 25 nëntor. Si shumë shtete të tjera, edhe Bullgaria shprehu përkrahjen e vet, duke dërguar ndihmë humanitare, ndërsa qeveria livroi për këtë qëllim 200 000 leva..

29.11.19 17:13 |
Kryeministri Borisov

Sofja përshëndeti njohjen e pakicës bullgare në Shqipëri

Kryeministri Bojko Borisov përshëndeti homologun e tij shqiptar Edi Rama për miratimin e Ligjit për pakicat. Sipas Borisovit garantimi i të drejtave të minoritetit bullgar do t’i japë një shtytje të fuqishme integrimit evropian të Shqipërisë, sepse..

16.10.17 17:41 |
Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva

Zaharieva: Njohja e minoritetit bullgar në Shqipëri është rivendosja e së drejtës historike

Në lidhje me njohjen e minoritetit bullgar në Shqipëri Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva e falënderoi Kuvendin shqiptar për këtë vendim dhe kujtoi se pranimi i Ligjit të ri për mbrojtjen e pakicave kombëtare në..

14.10.17 21:03 |
Всички новини: днес | вчера