Eмисия новини
от 02.00 часа
Kisha e Bojanës

Strehimet shpirtërore të vitit 2020

Viti 2020 që po përfundon ndryshoi fund e krye përfytyrimet për botën materiale në të cilën jetojmë. Sikur shtresat në sistemin tonë të vlerave u rirenditën që të kërkojmë gjërat e rëndësishme në jetë, të cilat na bëjnë njerëz. Atyre që e humbin..

24.12.20 07:05 |

Zemrat na shpien – fushatë e cila ngroh zemrat e të moshuarve të vetmuar

“Nuk ka gjest më të bukur sesa të japësh nga  yti për të varfërit sepse është e lehtë që të jesh i mirë, ndërsa e mira është ngjitëse!” Me këtë apel emocionues Moto Klubi “Vokil” në qytetin bregdetar Varna u bëri thirrje bashkëqytetarëve të..

19.12.20 08:05 |

Kreshmët e Krishtlindjes – një kohë për të pastruar shpirtrat dhe për të mbushur zemrat me dashuri

Fillojnë Kreshmët e Krishtlindjes, të cilat sipas traditës së krishterë zgjaten 40 ditë. Krahas përmbajtjes nga ushqimi me origjinë shtazore, kreshma e krishterë përfshin edhe përmbajtjeje nga mendime, fjalë  dhe vepra të këqija dhe mëkatare. Sipas..

15.11.20 06:15 |

Dita e Kryeengjëllit Mihaill – triumf i mirësisë, dritës dhe drejtësisë

Më 8 nëntor Kisha Ortodokse Bullgare nderon Shtatë Kryeengjëjt, të cilët ndihmojnë që lutjet e shenjtorëve të arrijnë deri te Zoti. Këta janë Mihaill, Gavrill, Rafaell, Uriell, Serafim, Yehudil dhe Barachiel - ushtarët e pa trup qiellor të dritës..

08.11.20 06:00 |
Всички новини: днес | вчера