Eмисия новини
от 21.00 часа

7 prilli vjen me shpresën se, mjekët e rinj do të mbeten në Bullgari

Dita botërore e shëndetit - 7 prill shënohet si një festë profesionale e mjekëve dhe të gjithë punonjësve shëndetësor. Festa përsëri është një shkak të falënderojmë për përpjekjet, kujdeset dhe përsosmërinë e vazhdueshme në profesionin e njerëzve me..

07.04.22 15:44 |
Prof: Radka Argirova

Importojmë barna të reja kundër koronavirusit

Së shpejti do të importojmë tri barna të reja kundër koronavirusit, tha për bTV, Prof. Radka Argirova, këshilltare e kryeministrit për pandeminë. Sipas virologut, bëhet fjalë për barna krejtësisht të reja me veprim profilaktik, të cilët merren..

07.04.22 15:11 |

Shtëpia është atje, ku ke arritur të realizosh ëndrrat tuaja

Sot ju takojmë me një bullgare, e cila është një mishërimi i kësaj se nëse një person beson në ëndrrat e tij, ato me siguri do të realizohen. Megjithatë, ajo është një dëshmi e vërtetë e diçka tjetër - që vështirësitë gjatë rrugës nuk janë..

17.03.22 07:15 |

Më shumë se 100 mjekë vullnetarë ofrojnë ndihmë falas për refugjatët nga Ukraina

Aksionet e shumta, donacionet dhe përkushtimi i bullgarëve në ndihmë të refugjatëve të luftës në Ukrainë na dëshmojnë prej 12 ditësh se mirësia në shpirtrat tanë është ende e gjallë dhe ne dimë ta tregojmë. Shembulli i mirë i radhës në këtë..

08.03.22 16:09 |

Një numër spitalesh në Sofje dhe në vend ofrojnë ndihmë falas për refugjatët nga Ukraina

Që nga fillimi i javës së kaluar, Spitali Multidisiplinar Universitar “Lozenec” në Sofje po kryen ekzaminime falas të shtetasve ukrainas që mbërrijnë në Bullgari.   Të dëbuarit për shkak të pushtimit rus të Ukrainës mund të kërkojnë ndihmë në të..

07.03.22 07:15 |

Bullgaria është si atdheu i dytë për doktorin Abdullah Zargar

Fjalën e parë bullgare të cilën doktori Abdullah Zargar e mëson është e lidhur me mirësinë. Vit pas viti ai bën vepra të mira, duke mjekuar pacientët e vet në një krahinë të varfër në Bullgari. Kurse kur kishte nevojë për përkrahjen e njerëzve,..

12.02.22 12:15 |
Prof. Luc Montagnier

Bullgaria do t'i jetë gjithmonë mirënjohëse Prof. Luc Montagnier

Bullgaria duhet t'i jetë mirënjohëse prof. Luc Montagnier, tha në sallën plenare deputeti prof. Andrej Çorbanov në emër të grupit parlamentar të partisë "Ka një popull të tillë". Çorbanov u kujtoi deputetëve se nobelisti Montagnier, i cili zbuloi..

11.02.22 11:57 |

21 janari – Dita e Maternitetit në Bullgari

Në vitin 2021 në Bullgari lindën 58 393 foshnja. Prej tyre 29 921 janë djem dhe 28 472 janë vajza. Shumica e foshnjave lindën në Sofje (13 168), më pak në Vidin të Bullgarisë Veriperëndimore (525). Këto të dhëna publikon Instituti Kombëtar i..

21.01.22 07:00 |

Shtretërit për pacientët Covid në Sofje do të shtohen me 10 për qind

Numri i shtretërve për trajtimin e pacientëve me Covid-19 në Sofje do të rritet me rreth 10 për qind këtë javë. Kështu shkroi në profilin e saj në Facebook Kryetarja e Bashkisë së Sofjes, Jordanka Fandëkova. Nga 1878 shtretërit Covid të zbuluar..

17.01.22 17:49 |
Asena Serbezova

Masat kundër epidemisë do të vendosen sipas të dhënave në baza ditore

Vala e re e koronavirusit nuk përsëritet me ato të mëparshmet dhe është krejt ndryshe. Në bazë të të dhënave do të bëhet çdo ditë një vlerësim kompleks, tha Ministrja e Shëndetësisë Asena Serbezova pas takimit të Ndihmës së Urgjencës dhe drejtorëve..

11.01.22 12:04 |
Всички новини: днес | вчера