Eмисия новини
от 08.00 часа

Edicioni i tetëmbëdhjetë i nismës “Krishtlindjet Bullgare” mbështeti mjekimin e 326 fëmijëve

Edicioni i fundit i nismës “Krishtlindjet Bullgare”, që mbahet nën egjidën e Presidentit mblodhi 1 850 000 leva. Me përpjekjet dhe ndjeshmërinë e njerëzve “Krishtlindjet Bullgare” ndihmojnë diagnostikimin dhe mjekimin me kohë nëpërmjet siguimit të..

05.06.21 07:15 |

Belladona është në thelbin e "mjekimit bullgar" të parkinsonizmit

Në vitin 1900 një i ri 24-vjeçar nga familja e një shëruesi në qytetin bullgar Sopot shkoi në Kostandinopojë për të studiuar sekretet e bimëve. Emri i tij është Ivan Raev dhe dy dekada më vonë ai u bë i famshëm në Itali si shpikësi i "cura..

25.04.21 06:15 |

Tashmë 193 fëmijë morën përkrahje për mjekimin e tyre me mjete të fushatës “Krishtlindjet Bullgare 2020/21”

193 fëmijët e parë u mbështetën me fonde nga iniciativa bamirëse "Krishtlindjet Bullgare", fushata 2020/2021. Vlera totale e dhurimeve të marra arrin në 403 028,72 leva /mbi 200 000 euro/. Mjete për terapinë e tyre kanë marrë fëmijë me sëmundje..

23.02.21 13:33 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti uroi që çdo një fëmijë të marrë mjekimin sa më të mirë, pavarësisht nga sistemi shëndetësor

“Angazhimi ynë ndaj fëmijëve të Bullgarisë mund të realizohet vetëm me përpjekjet e tërë shoqërisë”, shkroi në Facebook Presidenti Rumen Radev. Kreu i Shtetit, nën patronazhin e të cilit zhvillohet iniciativa bamirëse “Krishtlindjet bullgare”..

24.12.20 16:35 |

Të rinj kërkojnë përkrahjen e shtetit për pacientë me sëmundje të rralla

Me një lidhje online të rinj nga qyteti Pazarxhik kërkuan nga deputetët të iniciojnë ndryshime ligjore për mjekimin e bullgarëve me sëmundje të rralla që kanë mbushur 18 vjeç. Arsyeja e kërkesës së tyre është një shoq e tyre e klasës e cila vuan..

15.12.20 12:36 |

Mbërrijnë 300 doza të heparinës me peshë të ulët molekulare për Covid-19

Sot në Bullgari mbërrijnë 300 doza të heparinës me peshë të ulët molekulare për mjekimin e Covid-19. Në mbledhjen e sotme të qeverisë Kryeministri Bojko Borisov vuri në dukje se “Remdesivir” – ilaçi tjetër i cili përdoret për mjekimin e infeksionit..

02.12.20 11:58 |

Pirja e duhanit dhe ajri i ndotur shtojnë rrezikun nga Covid-19

Fotografi nga sateliti për nivelin e ndotjes së ajrit mbi Evropën vërtetojnë lidhjen midis ajrit të ndotur dhe rrjedhës më të rëndë të Covid-19. “Zonat më të ndotura përkojnë saktësisht me vendet ku në nivelin e popullsisë ka një rrjedhë më të..

25.11.20 06:15 |

Mjekët personalë akoma nuk kanë skemë sesi të punojnë me pacientë me Covid-19

Mjekët e përgjithshëm ende nuk kanë protokolle zyrtare ose udhëzime themelore nga ana e shtetit sesi të mjekojnë pacientët me koronavirus në kujdesin paraspitalor - cilat prej barnave janë të përshtatshme dhe cilat jo. Këtë e tha para BNR mjekja e..

17.11.20 15:29 |
Bojko Borisov

Nëse është e nevojshme, helikopterët qeveritarë të përdoren për të sëmurët rëndë

Gjatë seancës qeveritare online, Kryeministri Bojko Borisov kërkoi krijimin e një koordinimi të tillë në spitalet që çdo pacient me Covid-19 që ka nevojë për mjekim spitalor të tillë t’i sigurohet. Borisov urdhëroi, nëse është e nevojshme,..

11.11.20 16:39 |

“Vetëmjekimi është i rrezikshëm” shpalli Bashkimi Mjekësor Bullgar

Protokollet e publikuara në botimet shkencore janë për persona të kualifikuara mjekësore. Ata marrin parasysh gjendjen individuale të pacientit dhe nuk mund të përdoren për vetëmjekim. Kjo theksohet në një thirrje të Bashkimit Mjekësor Bullgar për..

11.11.20 14:09 |
Всички новини: днес | вчера