Eмисия новини
от 10.00 часа

Gjithnjë e më shumë njerëz kanë nevojë për ndihmë psikologjike për shkak të krizës së koronavirusit

Në se stresi dhe shqetësimi për shkak të Covid-19nuk do të mjekohen kjo do të ndikojë negativisht mbi ekonominë. Këtë e tha par BTA psikologu social Ivan Ivanov. Sipas tij gjithnjë e më shumë njerëz do të kenë nevojë për mjekimin e vuajtjes..

07.11.20 10:48 |

Deputetët kërkuan rritjen e mjeteve për mjekimin e Covid-19

Deputetët miratuan në lexim të parë buxhetin e sigurimit shtetëror shoqëror dhe të arkës kombëtare të shëndetësisë. Gjatë debatimit deputeti i Lëvizjes për të Drejta dhe Liri Hasan Ademov paralajmëroi se rritja e pensioneve minimale nga 21..

06.11.20 17:26 |
prof.Kosta Kostov

Në Bullgari dështohet prova për të formuar imunitetin e kopesë

Situata epidemiologjike në vendbanimet e ndryshme të vendit dallohet prandaj ndërmarrja e masave lokale është një zgjidhje adekuate. Këtë e tha para BNR pumonologu profesor Kosta Kostov. Ai theksoi, se Bullgaria është në kufirin e mundësive të sistemit..

27.10.20 15:01 |

Paralajmërojnë konsumatorët për mashtrime të lidhura me Covid-19

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorëve në Bullgari paralajmëron për mesazhe jo korrekte tregtare të lidhura me Covid-19. Nga Komisioni theksojnë, se Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe të gjitha institucionet shëndetësore me autoritet njoftojnë..

28.08.20 17:27 |
doktor Aleksandër Sirakov

Mjek bullgar në bordin e një reviste mjekësore me influencë

Doktori 28 vjeçar Aleksandër Sirakov nga Spitali Universitar "Shën Ivan Rillski" është bullgari i parë në bordin e revistës me autoritet për sëmundje cerebrovaskulare - "International Neuroradiology". Ai është edhe recensues në revistën për..

13.07.20 19:05 |
Godina e Ministrisë së Punëve të Jashtme në Sofje

Turqia hap kufirin për bullgarët që kanë nevojë për mjekim

Që nga 20 maji Turqia do të lejojë hyrjen në territorin e saj të të gjithë të huajve, të cilët kanë nevojë për mjekim në spitalet e tyre. Pacientët mund të shoqërohen nga dy persona të tjerë, të cilët nuk duhet të mbeten nën karantinë 14-ditore pas..

16.05.20 16:44 |
Profesor Avramov

Shkencëtarë bullgarë me propozim për mjekim të Covid-19

Para Radios Kombëtare Bullgare   profesori Lëçezar Avramov nga Instituti i Elektronikës pranë Akademisë Bullgare të Shkencave tha, se kriza me Covid-19 ekziston vetëm në mendimet. Lidhur me këtë ai shtoi se të vdekurit nga grip në vitin 2019..

06.05.20 15:03 |

Për herë të parë në Bullgari filloi mjekimi i Covid-19 me plazmë gjaku

Gjatë 24 orëve të fundit në Bullgari janë regjistruar 51 raste të infeksionit të koronavirusit nga 1156 testimet e zhvilluara PCR. Këtë e bëri të ditur shefi i Shtabit Operativ Kombëtar gjen. Vencisllav Mutafçijski në briefingun e rregullt në orën..

30.04.20 08:54 |
Dr. Angell Kunçev

Νë kuadrin e disa ditëve në Bullgari do të fillojë mjekimi i Covid-19 me plazmë gjaku

Kryeinspektori kombëtar i shëndetit publik dr. Angell Kunçev bëri të ditur se javën tjetër në Bullgari mund të fillojë mjekimi me plazmë gjaku të njerëzve që tashmë janë shëruar nga Covid-19. Plazmafereza /plasmapheresis/ ka një efekt shumë të..

24.04.20 10:00 |

Fillon prodhimi i ilaçeve për mjekimin e COVID-19

Në Bullgari fillon prodhimi i ilaçeve Chloroquine dhe Hidroksihlorohin, të cilat japin rezultate të mira në mjekimin e COVID-19. Deri më 20 prill do të jenë gati 5000 pakot e para. Bullgaria pret që po këto ilaçe t'i importojë nga Kina, Tajvani dhe India,..

07.04.20 11:57 |
Всички новини: днес | вчера