Eмисия новини
от 22.00 часа

Sofja akumulon pothuajse 1/3 prej parave të BE -së

Bullgaria ka përdorur më shumë se 7 miliardë euro nga buxheti i BE -së. Shuma përfshin të gjitha mjetet e paguara në kuadrin e fondeve të ndryshme të BE-së, pasi Bullgaria u bë anëtare e bashkësisë. Dobriç, Svilengrad, Kostinbrod, Primorsko,..

30.07.21 12:31 |
Atanas Pekanov

13% e parave të BE-së për rimëkëmbje mund të vijnë në vitin 2021

Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë është ende në proces, tha para bTV Zëvendëskryeministri i përkohshëm për fondet e BE-së Atanas Pekanov. Këtë vit ai pret që vendi të marrë deri në 13% prej mjeteve të parashikuara në plan. "Ne jemi në proces..

26.05.21 11:57 |
Tomisllav Donçev

Plani i Rimëkëmbjes mund të paraqitet deri në vitin 2022

Vendet anëtare të BE do të jenë në gjendje të paraqesin në Bruksel planet e tyre kombëtare të rimëkëmbjes deri në vitin 2022. Shtyrja u njoftua disa ditë më parë, njoftoi Zëvendëskryeministri në dorëheqje Tomisllav Donçev. Plani bullgar pritet të..

27.04.21 17:29 |

Ka nevojë për një ndryshim të rrënjësishëm të modelit në të cilin Bullgaria tërheq investime

Që të mund të shpresojë tek fondet evropiane për të mbështetur ekonominë në krizë, Bullgaria duhet t'i paraqesë Komisionit Evropian një Plan të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë i cili të jetë motivuar mirë.Projekti i këtij dokumenti u paraqit për..

22.04.21 10:32 |

Në mes të vitit 2021 priten mjetet e para nga BE-ja për rimëkëmbje

Bullgaria do të marrë 29 mlrd euro nga BE-ja për përballimin e pasojave të pandemisë. “Këto janë 60 mlrd leva, të cilat do t’i dërgohen vendit gjatë disa viteve në vijim, 50 mlrd leva prej të cilave janë grante”, deklaroi Kryeministri Borisov. Kjo..

11.02.21 17:39 |

Ndihma evropiane për regjionet – zhdërvjelltësi dhe më pak burokraci në periudhën e re programore

Zhdërvjelltësi dhe pengesa më të pakta burokratike për periudhën e ardhshme të programeve operative - këto janë pjesë e efekteve të marrëveshjes së arritur në fillim të dhjetorit në kuadrin e rregullores për rregullat e përbashkëta për aksesin tek..

10.12.20 07:10 |
Tomisllav Donçev

Gjatë vitit 2021 Bullgaria do të disponojë 411 mln euro mjete evropiane për përballimin e pasojave të pandemisë

Gjatë vitit tjetër Bullgaria do të disponojë 804 mln leva (411 mln euro) nga instrumenti REACT-EU për përballimin e pasojave të pandemisë. Këtë e bëri të ditur Zëvendëskryeministri Tomisllav Tonçev në mbledhjen e sotme të qeverisë , cituar nga..

02.12.20 12:52 |

OLAF ripohoi hetimin bullgar kundër një afaristi që ka bërë biznes me alkool

Një raport i Shërbimit Evropian për Luftim të Mashtrimeve – OLAF ripohoi rezultatet e një hetimi bullgar kundër Minju Stajkov dhe akoma 13 të pandehurve, bëri të ditur prokuroria. Raporti heton prekjen e interesave financiare të BE-së mbi projekte..

03.11.20 17:53 |

Bullgarët janë për ndërlidhjen e mjeteve evropiane me sundimin e ligjit

78% e bullgarëve janë të mendimit se aksesi tek fondet evropiane duhet të ndërlidhet me superioritetin e ligjit , tregon studimi sociologjik i Kantar për Parlamentin Evropian, transmetoi BTA. 43% e bullgarëve e përkrahin plotësisht rregullën,..

20.10.20 15:34 |
Tomisllav Donçev

Nuk ka rrezik Bullgaria të humbasë mjete evropiane

Aktualisht nuk ka rrezik që Bullgaria të humbasë mjete evropiane. Këtë e tha zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev duke iu përgjigjur pyetjes a është e mundur të pezullohen fondet evropiane për shkak të imazhit të Bullgarisë. Gjatë forumit..

08.10.20 13:45 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера