Eмисия новини
от 09.00 часа
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |

Me 46.4 mln. leva do të blejmë vaksina suplementare të “Pfizer”

Qeveria livroi 46.4 milion leva (23.5 milion euro) për blerjen e sasive shtesë të vaksinës kundër Covid-19 nga Pfizer / Biontech, bëri të ditur zyra e shtypit e qeverisë. Mjetet do të jenë të mjaftueshme për 1 533 037 doza të preparatit...

07.04.21 11:30 |

Fondet evropiane kanë rritur PBB-në e Bullgarisë me 8.3%

Gjatë periudhës së shtatë programore të BE-së Bullgaria ka përvetësuar 54% prej mjeteve të fondeve evropiane. Nga 9.9 miliardë euro të livruara në kuadrin e 10 programeve, deri më 31 dhjetor 2020 janë paguar 6 360 miliardë euro, tregon një..

29.03.21 09:58 |

Edhe 52 milion leva (26 milion euro) marrin prindërit për shkak të kopshteve të mbyllura

Shteti alokoi 52 milion leva (pak më shumë se 26 milion euro) për të mbështetur familjet me fëmijë nën 14 vjeç. Ndihma është për prindërit që janë në pushim pa pagesë që të kujdesen për fëmijët e tyre pasi kanë kaluar arsimin online në shkolla dhe..

24.03.21 11:49 |
Këshilli i Ministrave

Qeveria siguroi fonde shtesë për pensionistët dhe bashkitë

Këshilli i Ministrave miratoi caktimin e 50 milion euro shtesë nga buxheti për sigurimin shtetëror shoqëror për shkak të krizës së koronavirusit. Fondet shpërndahen midis 2.1 milion pensionistëve dhe arrijnë në 25 euro për secilin pension, njoftoi..

10.03.21 12:09 |

U ndanë para për riparimin e tempujve të krishterë dhe myslimanë

Qeveria ka caktuar më shumë se 800 000 euro për rinovimin e dy kishave ortodokse dhe xhamisë “Makbul Ibrahim Pasha” në qytetin Razgrad, njoftoi BTA. “Në Bullgari, vetëm toleranca etnike, mirëkuptimi midis feve dhe midis njerëzve mund ta çojë vendin..

04.03.21 15:04 |

Parlamenti miratoi huan nga BE në SURE

Pa debate parlamenti ratifikoi marrëveshjen për hua midis Bullgarisë dhe BE-së me të cilën vendi ynë do të marrë 511 mil euro. Paratë do të shfrytëzohen për masat antikrize qëllimi i të cilave është   të kapërcehen pasojat ekonomike dhe sociale nga..

17.12.20 12:26 |
Lëçezar Borisov

Masat kundër krizës do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 2021

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit 2021 do të disponojmë mjete të cilat do të investojmë në biznes. Këtë e tha para RKB Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Sipas tij masat do të vazhdojnë gjatë tërë vitit 2021. “Të dhënat paraprake..

06.12.20 14:57 |
Lëçezar Borisov

Masa të reja kundër krizës do të ndihmojnë biznesin në Bullgari

Mjetet nga iniciativa e Komisionit EvropianReact EU për luftimin e Covid-19 dhe të krizës ekonomike do të lëshohen në dy vija. Kjo u njoftua pas takimit të ministrit të ekonomisë Lëçezar Borisov me sindikatat dhe organizata të punëdhënësve informon BNT...

13.08.20 17:01 |
Denica Saçeva

Ministri social e caktoi protestat e fundit të nënave me fëmijë me të meta nga “Sistemi na vret” si “aksioni i radhës me qëllime të këqija”

Brenda dy viteve të fundit buxheti për njerëzit me të meta u rrit dy herë, tha në një brifind ministrja sociale Denica Saçeva. Në vitin 2018 shpenzimet ishin afro 230 milion euro (458 141 835 leva), ndërsa në vitin 2020 janë afro 500 milion euro (921 766..

02.08.20 16:40 |
Всички новини: днес | вчера