Eмисия новини
от 16.00 часа

Misioni i KE mbërrin në Bullgari për shkak të sanksioneve të vendosura sipas ligjit Magnitsky

Parlamenti Evropian diskutoi sanksionet e vendosura nga Shtetet e Bashkuara sipas ligjit global “Magnitski” mbi Vasill Bozhkov, Deljan Peevski dhe Ilko Zheljazkov dhe kompani të lidhura me ta. Gjatë debateve, eurodeputetët kërkuan një përgjigje..

16.09.21 17:36 |

Gjashtë herë më shumë emigrantë po përpiqen të kalojnë kufirin tonë

Në parlament, ministri i brendshëm në detyrë Bojko Rashkov informoi se presioni i emigrantëve ndaj vendit tonë është rritur gjashtë herë. Ai theksoi se gardhi në kufirin me Turqinë nuk mirëmbahet dhe duhet të merren masa urgjente, pasi në një muaj..

27.08.21 14:21 |

Peshku në Detin e Zi po pakësohet ndjeshëm, paralajmërojnë shkencëtarët

Banuesit e qytetit Varna si dhe njerëzit nëpër bregdetin e Detit të Zi dinë shumë mirë se nën 150 metra thellësi ky det është i vdekur, aty nuk ka oksigjen, për shkak të shtresës së sulfurit të hidrogjenit. Por, e pyesin veten  se përse me çdo një..

07.06.21 10:08 |
Stefan Janev

Kryeministri do të ndjekë personalisht punën e shërbimeve

Kryeministri Stefan Janev ka shpërndarë midis tre zëvendëskryeministrave funksionet e koordinimit të politikës së përgjithshme të qeverisë. Janev do të monitorojë personalisht aktivitetet e Ministrit të Financave, Ministrit të Punëve të Jashtme dhe..

27.05.21 16:01 |

Vazhdon imunizimi me Astra Zeneca, por me vëmendje të shtuar

Vaksina Astra Zeneca kundër koronavirusit do të vazhdojë të përdoret në Bullgari, por me kujdes ndër gratë nën moshën 60 vjeç, pasi ato kanë më shumë të ngjarë të zhvillojnë trombozë kur të injektohen. Kjo u vendos nga autoritetet tona shëndetësore..

08.04.21 10:37 |

OSBE po monitoron zgjedhjet në Bullgari në kushtet e pandemisë

Një delegacion i Asamblesë Parlamentare të Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë - OSBE monitoron qendrat e votimit në Sofje, Pernik, Kjustendil, Bllagoevgrad, Trojan, Loveç dhe Varna. Kryetarja e misionit, Korin Jonker, tha para BNR se..

04.04.21 17:15 |

Gjykata vendos nëse mbikëqyrja me video do të jetë e lejueshme gjatë numërimit të fletëvotimeve

Kandidatët për deputetë, për të cilët mund të votojmë më 4 prill janë 6895. Vendvotimet jashtë shtetit janë 4465. Në vend do të ketë 9398 seksione për votim me makina nga gjithsej 11,983 vendvotime të palëvizshme. Do të ketë 409 seksione lëvizëse për..

01.04.21 15:49 |

Reale, populliste apo të pavërteta janë premtimet zgjedhore? Ekziston mënyrë për të kontrolluar

Secili prej nesh vet krijon rrjetin e tij të burimeve, por sa i saktë është informacioni që marrim prej tyre? Një platformë shqyrton vërtetësinë e deklaratave gjatë fushatës zgjedhore. Në mes të marsit, dy stuhi duket se po tërbohen në..

23.03.21 13:49 |
Kristijan Vigenin

Kristian Vigenin do të drejtojë misionin monitorues të OSBE-së në Kazakistan

Nënkryetari i Asamblesë Parlamentare të Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë - OSBE Kristian Vigenin do të drejtojë misionin vëzhgues në zgjedhjet parlamentare në Kazakistan. Shqipëria, si Kryetare e Përgjithshme e OSBE-së për vitin..

29.12.20 15:53 |
“Treshja helmuese”,

Forcat jashtëparlamentare kërkojnë vëzhgues të përgjithshëm në zgjedhjet

Në një takim organizuar nga “Treshja helmuese”, përfaqësues të forcave jashtëparlamentare ranë dakord për krijimin e mekanizmave të përgjithshme për mbrojtje të votimit të sinqertë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Në praktikë asnjë, përveç..

26.10.20 16:04 |
Всички новини: днес | вчера