Eмисия новини
от 17.00 часа
Desisllava Atanasova

Moratoriumi mbi qeverinë u kundërshtua para Gjykatës Kushtetuese

Partia GERB iu drejtua Gjykatës Kushtetuese për moratoriumin e vendosur nga parlamenti mbi dhënien e koncesioneve, shitjen e spitaleve shtetërore dhe komunale dhe emërimet në administratën shtetërore nga kabineti në dorëheqje. "Ne gjithashtu..

26.04.21 11:11 |
Desisllava Atanasova

GERB i drejtohet Gjykatës për shkak të moratoriumit të miratuar nga Parlamenti

Kryetarja e grupit parlamentar të GERB-it Desisllava Atanasova shpalli se do të kërkojnë nga Gjykata Kushtetuese një vendim interpretues mbi moratoriumin, të cilin Kuvendi Popullor miratoi sot. Partia do t'i kërkojë gjithashtu Gjykatës të shpallë..

22.04.21 19:04 |

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |

Kredi për mbi 4.6 mlrd euro janë nën moratorium për shkak të koronavirusit

Mbi 107 000 kredi janë objekt i një moratoriumi të përkohshëm për shkak të pasojave ekonomike të Covid-19 në fund të korrikut. Kjo u bë e qarrtë nga të dhënat e Bankës Popullore Bullgare, bëri të ditur reporterja e BNR-së Marta Mlladenova. Vlera e..

31.08.20 18:51 |
Godina e Bankës Popullore Bullgare në Sofje

5 ditë bankat tregtare do të shqyrtojnë moratoriumin për pagimet

Banka Qendrore – Banka Popullore Bullgare miratoi udhëzimet e vendosura nga Banka Qendrore Evropiane për moratoriumet për kreditë në krizën e COVID-19. Moratoriumi është një instrument efektiv vetëm në rastet e vështirësive afatshkurtra financiare të..

03.04.20 14:46 |

Mbetet ndalimi për shitjen e tokës të huajve në Bullgari

Për shkak të kundërshtimit të organizatave të ndryshme Ministria e Bujqësisë tërhoqi nga parlamenti projekt-ligjin për tokën. Nga Ministria shpjeguan se tekstet do të korrigjohen deri në fund të vitit 2020. Kjo herën e radhës shtyn heqjen e moratoriumit për..

06.12.19 19:01 |
Всички новини: днес | вчера