Eмисия новини
от 03.00 часа
Shën Mbretit Boris I Mihaill Pagëzor

Kisha Ortodokse Bullgare kremton Fjetjen e Shën Mbreti Boris I Pagëzorit

Më 2 maj Kisha Ortodokse Bullgare nderon kujtimin e Mbretit Boris I Mihaill. Princi Boris ishte një sundimtar bullgar nga viti 852 deri në vitin 889. Gjatë mbretërimit të tij, krishterimi u vendos si fe zyrtare në shtetin bullgar dhe u pranua..

02.05.22 07:15 |
Shën Metodij

Nderojmë fjetjen e Shën Metodjit

Më 6 prill Kisha Ortodokse Bullgare nderon fjetjen e Shën Metodijit, apostull sllavo-bullgar. Ai është vëllai më i madh i Konstantin Filozofit – Shën Kirill. Ai u bë murg pasi hoqi dorë nga karriera e tij si guvernator ushtarak i një rajoni sllav..

06.04.22 11:31 |

Kolivoja si pjesë e riteve kishtare për nderimin e shenjtorëve

Në traditën ortodokse, gruri ritual i zier, të cilin të krishterët përfshijnë si një element i detyrueshëm në dhëniet Ditën e Përshpirtjes quhet kolivo. Përveç ditës së përkujtimit të shpirtrave të të ndjerëve, kolivo përgatitet edhe kur në kishat..

20.03.22 08:15 |

UNESKO-ja dhe Bullgaria do të shënojnë përvjetorin e 300 të rilindësit bullgar Paisij Hilendarski

Me propozim të Bullgarisë përvjetori i 300-të i lindjes së rilindësit Pajisij Hilendarsi u përfshi në Listën e përvjetorëve të rëndësishme të UNESKO-së për periudhën 2022-2023. Lista u miratua në sesionin e fundit të 41-rë të Konferencës së..

19.11.21 14:57 |

Shkencëtarë zbulojnë sekretet e qytetit nëntokësor shkëmbor në Aton

Një qytet nëntokësor shkëmbor, në të cilin dikur oshënarë sprovuan forcën e besimit dhe në vetmi kërkuan Zotin, shtrihet në Malin e Shenjtë. Zbulimi u bë nga një ekspeditë ndërkombëtare që përfshinte përfaqësues të shteteve ortodokse me manastire..

18.04.21 08:15 |

Në Manastirin e Rillës presin shumë mysafirë për Krishtlindjet

Murgjit në Manastirin e Rillës shpresojnë se sivjet do t’i vizitojnë shumë besimtarë dhe turistë, që të jenë të pranishëm në shërbimet me rastin e Krishtlindjeve. Policia tashmë është organizuar që të ruajë rajonin, ndërsa gjatë ditëve të..

24.12.20 14:17 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера